Eindelijk is de Menistenbrug weer open

De Menistenbrug open voor (brom)fietsers en wandelaars
De Menistenbrug open voor (brom)fietsers en wandelaars
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – In het Almelose Kanaal wordt weer opgelucht ademgehaald, de Menistenbrug is weer open. Fietsers en voetgangers mogen de brug weer open, langs de watertoren.

Het was de afgelopen maanden heel druk aan het Almelose Kanaal. Alle verkeer dat normaal gesproken wordt verdeeld tussen Menistenstraat en Almelose Kanaal moest nu via het Almelose Kanaal naar de stad. Dat betekende nogal eens grote verkeersdrukte, maar vooral voorbij jakkerende bromfietsers. Maar dat is nu afgelopen, de Menistenbrug is weer open voor voetgangers en (brom)fietsers. De hekken rondom de watertoren staan half op de weg, maar het verkeer kan er weer langs. Voor veel mensen zal dit betekenen dat ze hun ‘normale’ route weer op kunnen pakken richting stadscentrum.

Vier maanden

Zo’n vier maanden hebben de sloopwerkzaamheden geduurd van de ommanteling van de watertoren. Een maandje langer dan de bedoeling was omdat de muur steviger was dan gedacht en de watertoren was nipt hoger dan berekend. Daar moest nog een halve meter vanaf om te kunnen bouwen volgens de bouwvergunning. Dit scheelde ook nog een kleine twee weken dat de Menistenbrug gesloten moest blijven. Tot de bouw klaar is mogen geen auto’s over de brug om van en naar de Turfmarkt te komen. Er moet nog zeker acht maanden worden omgereden om op de Turfmarkt te kunnen parkeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen