Hans Smit maakt de mooiste foto’s voor Zwolle in Beeld

Fotograaf Hans Smit
Fotograaf Hans Smit
Foto: Eigen foto

De website Zwolle in Beeld heeft een totale metamorfose ondergaan. ”Waar de oude website behoorlijk gedateerd was en weinig informatie kende bij de foto’s, heeft de nieuwe website juist het tegenovergestelde, zonder afbreuk te doen aan het vele fotomateriaal van onze mooie stad”, zegt fotograaf Hans Smit.

Bij alle items van de website is nu enige info geplaatst. Het is voor het overgrote deel van de artikelen geen diepgaande historische info, aangezien dit niet strookt met de insteek waarop de website is gebouwd. Leesbaar voor iedereen, voor jong en oud. Hans Smit zegt: ”Ook zal ik niet pretenderen dat Zwolle in Beeld een actuele nieuwssite is, laat staan dat ik als stadsfotograaf gezien wil worden, hetgeen weleens gezegd wordt. Dat is een titel die ik graag bij de professionele fotografen van de stad op zou willen spelden. De achterliggende gedachte van mijn website is de bezoekers een breed en plezierig beeld te geven van het heden en verleden van onze mooie Hanzestad. Een beeld waarbij een vleug nostalgie niet zal en mag ontbreken.”

Moderne geschiedenis

”Zwolle in Beeld zie ik zelf als een stukje moderne geschiedenis. Een site die in de aankomende jaren, een goed beeld moet vormen, hoe snel, vanaf het jaar 2000, de stad is veranderd. Zoals de mensen zelf ook waarschijnlijk hebben ervaren, heeft onze mooie Hanzestad de laatste jaren enorme veranderingen ondergaan. Ik betrap mij er weleens op, dat ik in een korte tijd al weer vergeten ben, hoe een bepaalde lokatie er voor de aanpassing uit zag. Ook daarin wil Zwolle in Beeld een oplossing zijn door middel van honderden foto’s van het heden tot in het verre verleden!”

Zwolse herinneringen

Naast de tekstuele informatie is de website in de afgelopen tijd aangevuld met meerdere items. Hans Smit zegt:”zoals bijvoorbeeld een item over de mooie gevelstenen in onze stad, een item over tradities, het item Ook Zwolle, waarin voor het stadje Zwolle in Louisiana in de Verenigde Staten een plekje is ingeruimd. Persoonlijk spreekt het item “Zwolse Herinneringen” mij zeer aan. Een onderdeel waar iedere Zwollenaar de mogelijkheid krijgt zijn jeugdherinneringen met de bezoekers van Zwolle in Beeld te delen. Ik zou zeggen, kijk en geniet.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen