Schutters in bos bij Hattem in de namiddag opgepakt

De Azeleastraat in Hattem waar de beide mannen zijn aangehouden
De Azeleastraat in Hattem waar de beide mannen zijn aangehouden
Foto: Google Maps

De politie heeft in Hattem twee mannen aangehouden vanwege schieten in het bos bij Hattem. De twee mannen schoten vanaf een hoogzit op een doel en raakten bijna een boswachter. ”Het scheelde een meter”, zegt boswachter die nog kookt van woede. Een alerte getuige had het nummerbord onthouden van een van de vluchtende mannen. De ander ging te voet ‘er vandoor’.

Opvallend is hoe rustig de mannen aanvankelijk waren na het schietincident in het bos. Via een omweg waren ze rustig naar de plek gewandeld waar ze hun auto hadden achtergelaten. De ene man maakte zelfs nog een praatje met iemand die daar zat te pauzeren. Ook kwam een vader met twee kinderen aanwandelen. Op een gegeven moment kwam de boswachter via een bospad aanrijden en ging een van de mannen er hard vandoor. Met piepende banden scheurde hij richting Hattem, achtervolgd door een jager die was opgeroepen door de boswachter. Hij staakte zijn achtervolging, het had geen zin meer. Een getuige en de jager zagen de andere man in het bos verdwijnen. Met een helikopter is nog een tijdje gezocht naar de tweede man.

Speurhonden

Speurhonden van de politie hebben nog enige tijd gezocht naar het wapen wat is gebruikt, ”vermoedelijk een licht kaliber”. zegt de boswachter die getraind is om het geluid van een geweer te herkennen. Over de reden dat de beide mannen schoten vanuit een hoogzit op een ‘doel’, daarnaar is het slechts gissen. ”Je kunt je afvragen wat twee mannen in het bos moeten om met een wapen te schieten.”

Arrestaties

Dankzij een alerte getuige en de achtervolgende jager werd het nummerbord bekend en was het vrij simpel om de beide mannen op te sporen. Een compleet arrestatieteam ging naar de Azaleastraat in Hattem op de beide mannen ‘op te halen’. De arrestatie verliep vrij rustig en na enige tijd werden de beide mannen weggebracht. In de buurt is al langer bekend dat er iets ‘niet pluis was’ met dat huis, zegt een buurtbewoner. ”Je ziet van alles waar je je gedachten bij kunt hebben.”  In de buurt werd al snel gespeculeerd of het te maken zou hebben met de recente arrestaties in Arnhem.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen