Iedereen blij met Wilhelminasingel als fietsstraat

De Wilhelminasingel wordt fietsstraat
De Wilhelminasingel wordt fietsstraat
Foto:

ZWOLLE – Iedereen is blij met de Wilhelminasingel die wordt omgetoverd tot een fietsstraat. De bewoners, Veilig Verkeer Nederland, de gemeente, Syntus en de politie zijn tevreden over de oplossing.

Dat de Wilhelminasingel veiliger moest worden is wel duidelijk. Er werd te hard gereden en de straat nodigde hiertoe ook wel uit, terwijl de maximum snelheid dertig kilometer per uur is werd er behoorlijk veel sneller gereden. Iedereen was er over eens dat er wat moest gaan gebeuren en dat gaat het nu ook. De Wilhelminasingel wordt omgetoverd tot een fietsstraat waarbij jakkeraars worden ontmoedigd hard te rijden.

De bewoners van de Wilhelminasingel maakten zich al langer zorgen over de verkeers(on)veiligheid in hun straat. Het is een belangrijke fietsverbinding, waar ook veel auto’s en bussen rijden. De inrichting van de weg veroorzaakte een gevoel van onveiligheid.

Oplossing

Het omtoveren tot een fietsstraat is dé oplossing voor de straat waarbij hardrijden wordt ontmoedigd (auto te gast) en waarbij fietsers veiliger zijn. Een fietsstraat wordt ingericht met rood asfalt met een zwarte strook in het midden en donkere stroken aan weerszijden. Daardoor lijkt de weg smaller.  Het ontwerp is besproken met alle partijen en kan rekenen op de instemming van de bewoners van de Wilheminasingel, Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle, busmaatschappij Syntus en de politie.

Lees ook:

Wilhelminasingel fietsstraat in fietsroutenetwerk Zwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen