Wilheminasingel wordt fietsstraat

De Wilhelminasingel wordt fietsstraat
De Wilhelminasingel wordt fietsstraat
Foto:

ZWOLLE – De Wilhelminasingel wordt fietsstraat. De herinrichtingswerkzaamheden aan de straat zijn van 9 tot en met 20 april. In verband met de werkzaamheden is de straat van 9 tot en met 13 april geheel afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Het verkeer wordt in deze dagen omgeleid. De Wilhelminasingel maakt deel uit van het Zwolse hoofdfietsroutenetwerk en is één van de drukste fietsroutes van Zwolle. Dagelijks fietsen zo’n 5000 fietsers door deze straat.

Verkeersveiligheid

De Wilhelminasingel is een 30 kilometer straat. Toch wordt er door automobilisten over het algemeen te hard gereden. De huidige inrichting oogt meer als een 50 kilometer straat. De aanpassing tot fietsstraat heeft als doel de verkeersveiligheid te vergroten, in een fietsstraat heeft de fietser de ruimte en is de auto te gast.

Omleiding

Autoverkeer met bestemming binnenstad wordt via een omleidingsroute omgeleid via de Burgemeester van Rooijensingel/Nieuwe Havenbrug/Blijmarkt/Praubstraat/etc. richting het Gasthuisplein/Ter Pelkwijkpark. Om dit mogelijk te maken wordt het éénrichtingsverkeer op de Nieuwe Markt tijdelijk opgeheven. Fietsers worden omgeleid via de Sassenstraat en Walstraat. Autoverkeer dat de stad uit wil, kan via de route Gasthuisplein/Nieuwe Markt/Sassenstraat.

Parkeren

Tijdens de afrondende werkzaamheden aan de Wilhelminasingel (van 16  tot en met 20 april) is een halve rijbaan afgezet. Verkeer in beide richtingen is dan wel weer mogelijk. De parkeerplaatsen gelegen aan het van Nahuysplein en Ter Pelkwijkpark blijven gedurende de werkzaamheden grotendeels bereikbaar

Bijdrage

De herinrichting van de Wilhelminasingel tot fietsstraat wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van provincie Overijssel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen