Tegemoetkoming voor mensen met chronische ziekte of beperking

Mensen met een laag inkomen kunnen een tegemoetkoming krijgen
Mensen met een laag inkomen kunnen een tegemoetkoming krijgen
Foto: Gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle geeft een vergoeding voor een deel van de kosten die inwoners met een chronische ziekte of lichamelijke beperking maken.

Wie, of een partner of kind een chronische ziekte of lichamelijke beperking heeft, dan kan men van de gemeente Zwolle een vergoeding krijgen van maximaal € 175,- per jaar. Het kan gaan om extra kosten voor bijvoorbeeld:

dieet
hulpmiddelen
kleding
wassen van kleding
verwarming
vervoer
eigen bijdragen of eigen risico
medisch of maatschappelijke dienstverlening
Voorwaarden

Voor de tegemoetkoming gelden voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld een WMO-voorziening en/of een voorziening voor langdurige zorg nodig zijn. Een andere voorwaarde is dat het gezamenlijk inkomen in november 2016 niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm die geldt. Een overzicht van de bijstandsnormen.

Aanvragen

De tegemoetkoming moet via een formulier worden aangevraagd. U kunt het formulier ook ophalen bij het Stadskantoor en bij het wijkteam in de buurt. Of bel naar 14038, dan krijgt u het formulier thuisgestuurd.

Formulierenbrigade

Het formulier is ook beschikbaar bij Op Orde Zwolle. Dit is de formulierenbrigade. De medewerkers van Op Orde Zwolle kunnen helpen met het invullen van het formulier.

Meer informatie over Tegemoetkoming voor personen met een chronische ziekte of beperking 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen