Zwarte Watergebied: combinatie wonen, watersport, cultuur, horeca en/of kleine bedrijfsruimten

Het Zwarte Watergebied: er zijn plannen voldoende
Het Zwarte Watergebied: er zijn plannen voldoende
Foto: Google Maps

Inwoners van Holtenbroek, Stadshagen en andere belangstellenden meegedacht over de mogelijke invulling van de Zwarte Waterzone. Terugkoppeling van hoe de oogst uit de beide Oeverateliers verwerkt zal worden in de gebiedsvisie is op maandag 5 en donderdag 8 november in het wijkcentrum van Holtenbroek.

In en rond het Zwarte Water zijn verschillende ontwikkelingen die kansen bieden om mee aan de slag te gaan. Het is de bedoeling dat de oevers van het Zwarte Water beter toegankelijk, levendiger en mooier worden. Bemog Projektontwikkeling en de gemeente Zwolle hebben met ruim 160 bewoners nagedacht over wat er zoal kan komen en hoe dit er dan uit kan komen te zien.

De Zwarte Water zone bestaat uit drie gebieden:

  •  Industriegebied (Leenman/Triferto/Botermanhaven)
  •  Groengebied​ (Vanaf de Prinses Margriethaven tot aan de Twistvlietbrug)
  •  Havengebied​ (Tussen de Twistvlietbrug en Mastenbroekerbrug)

Watersport

De deelnemers aan het Oever Atelier konden over de invulling van de gebieden meedenken en meepraten. Ze gaven aan wat zij belangrijk vinden in en rond de gebieden, welke kansen zij zien en ze deelden hun zorgen. Het deel van Leenman/Triferto/Botermanhaven is een bedrijventerrein, wonen is hier niet toegestaan omdat het te dicht bij bedrijventerrein Voorst ligt. Wel zijn hier kansen voor bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding, bijvoorbeeld watersport en waterrecreatie, onderwijs, cultuur, horeca of kleine bedrijfsruimten.

Havens

Op de plek waar de havens liggen, is het idee om het gebied zo inrichten dat mensen er kunnen wonen, wandelen en het water kunnen beleven. Ook werd meegedacht over de grond tussen wijkboerderij de Klooienberg en het brugwachtershuis. Bewoners en vertegenwoordigers van de wijkboerderij zijn hier al bezig de uiterwaarden toegankelijker te maken voor recreatie voor iedereen. Zo zijn er al wandelpaden, een steiger, een steenoven en een ijsvogelburcht. Tijdens de Oeverateliers kwamen nog meer ideeën en wensen naar voren.

Terugkoppeling

Op maandag 5 november en donderdag 8 november is er in het wijkcentrum van Holtenbroek tussen 17.00 en 20.00 uur een terugkoppeling van hoe de oogst uit de beide Oeverateliers verwerkt zal worden in de gebiedsvisie. Iedereen kan tussen 17.00 en 20.00 uur vrij inlopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen