Roparunteam Run2day overhandigt 15 koppelbedden aan lokale zorgorganisaties in Zwolle

Roparunteam Run2Day Zwolle aan de finish
Roparunteam Run2Day Zwolle aan de finish
Foto: Roparunteam Run2Day Zwolle

Het Roparun team Run2Day uit Zwolle heeft haar goede doel gekoppeld aan speciale bedden waar mensen in de laatste levensfase toch nog dichtbij hun dierbaren kunnen zijn. Maar liefst negen zorgorganisaties in Zwolle en omgeving hebben aangegeven, heel graag de koppelbedden te willen inzetten.

Koppelbed, de Bijrijder, is er sinds januari 2018. Het idee ontstond vanuit een persoonlijke ervaring van een lid van de cliëntenraad van IJsselheem. Haar moeder overleed een aantal jaren geleden. Tijdens het waken bij haar moeder heeft ze heel erg de nabijheid gemist. “We sliepen wel samen maar ik op het opklapbed en mijn moeder op het hoog-laagbed. Ik wilde zo graag naast haar liggen en haar in de ogen kunnen kijken en vasthouden”.

Eenvoud

Samen met Gert-Jan van Dijk van Multisleep werden alle eisen waaraan het bed moest voldoen op een rij gezet. Veel ideeën passeerden en uiteindelijk leidde de eenvoud en simpelheid van de oplossing tot een sterk uniek product. Zo moest het bed gemakkelijk los te koppelen zijn en vlug te verplaatsen, bruikbaar zijn aan twee kanten, mee kunnen met een hoog-laagbed, etc. De motivatie van Gert-Jan om in dit project te stappen is kort samen te vatten. “Het is uniek, naasten kunnen nu samen met hun dierbare in bed liggen om zo intimiteit te ervaren en afscheid te nemen. Dat maakt het waardevol”

Koppelbedden

Het idee om koppelbedden in te zetten in de palliatieve zorg, is met veel enthousiasme door de zorgorganisaties in Zwolle en omstreken ontvangen. Dit zijn de hospices, het ziekenhuis Isala, zorgorganisaties IJsselheem, Rosengaerde, Zorgspectrum, Driezorg en Zonnehuisgroep.Het Roparun team Run2Day heeft in totaal vijftien bedden voor de zorgorganisaties ‘bij elkaar’ gelopen.

Roparunteam Run2Day Zwolle

Dit team bestaat uit sportieve, enthousiaste 25 mensen, allen woonachtig in regio Zwolle/Salland. Het Roparunteam bestaat uit 8 lopers, 4 fietsers, 1 teamcaptain, 3 fysiotherapeuten, 6 chauffeurs, 2 navigatoren en 2 ondersteuners t.b.v. de catering. Een echte teamprestatie, want iedereen is heel hard nodig om de ruim 530 km lange non-stop estafettetocht te kunnen voltooien.

“Alle deelnemers houden van een sportieve uitdaging en hebben met veel enthousiasme het uiterste uit zichzelf gehaald om voor dit goede doel zich in te zetten”, aldus Teamleden Hans en Margreeth. Het team is zich nu weer aan het voorbereiden op de Roparun 2019, deze wordt gehouden van 8 – 10 juni

 

De opbrengst in 2018 van de RopaRun

Kijk ook op facebook Roparunteam Run2day Zwolle 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen