Nog twee weken voor Buurt-voor-Buurt Onderzoek

De gemeente Zwolle en het CBS onderzoeken beide het wonen in Zwolle
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van de gemeente Zwolle is in volle gang. Deelnemers kunnen nog tot 18 februari 2018 de vragenlijst in vullen. Maar ook inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, en toch graag hun mening willen geven, kunnen vanaf vandaag meedoen aan het onderzoek.

Elke Zwollenaar ouder dan 18 jaar, die geen geen uitnodiging heeft ontvangen, kan via deze pagina de vragenlijst invullen. Meedoen is niet alleen voor de gemeente Zwolle belangrijk, maar het is zeker ook in uw belang. Want door uw mening te geven over uw buurt op het gebied van onder andere veiligheid, leefbaarheid en wonen, kan de gemeente gericht in uw buurt aan de slag. Dit doet de gemeente al dan niet samen met organisaties in de wijk.

Initiatieven

Gemeente en bewoners hebben de uitkomsten van het vorige Buurt-voor-Buurt Onderzoek, twee jaar geleden, gebruikt om verschillende initiatieven te starten. Deze initiatieven dragen bij aan een verbetering van hun buurt. Kijk voor initiatieven op de ideeënkaart

Anoniem

De antwoorden worden op stads-, wijk- of buurtniveau geanalyseerd en nooit op individueel niveau. Hierbij houdt de gemeente Zwolle zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens. De antwoorden worden altijd geanonimiseerd verwerkt. Meer informatie over het Buurt-voor-Buurt Onderzoek is te vinden op www.zwolle.nl/bvb2018.

CBS

Ondertussen loopt er ook een grootschalig onderzoek van het CBS over de woonwensen van mensen. Dit onderzoek duurt nog tot 1 mei. Het is niet verplicht om aan dit onderzoek mee te doen, toch is het heel belangrijk om de medewerking te verlenen aan de onderzoekers die aan de deur komen. Mensen die geselecteerd zijn krijgen een brief met daarin de mededeling dat de onderzoekers aan de deur komen. Met name in Zwolle worden veel mensen uitgenodigd om mee te doen aan dit belangrijke onderzoek. Te meer er vragen worden gesteld over de huidige woonsituatie, maar ook voor wensen in de toekomst. Overheden kunnen de komende jaren nog meer naar wens van de mensen de bouwplannen ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op Woononderzoek CBS

Reacties

article
10079
Nog twee weken voor Buurt-voor-Buurt Onderzoek
ZWOLLE – Het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van de gemeente Zwolle is in volle gang. Deelnemers kunnen nog
https://zwolle.nieuws.nl/gemeente/10079/nog-twee-weken-buurt-buurt-onderzoek/
2018-02-07T21:03:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/02/07210236/CBS-onderzoekt-dagelijks-715x408.png
buurt-voor-buurt onderzoek, CBS, gemeente Zwolle, woononderzoek, Zwolle
Gemeente, nieuws