De Nachtzuster coacht studenten Landstede bij RTVZwolleFM

Nachtzuster Astrid de Jong bij RTVZwolleFM
Foto: Gerard Waanders

ZWOLLE – Astrid de Jong, de Nachtzuster van Radio, gaat mediatalenten van Landstede het mediavak leren in de studio van  RTVZwolleFM.

Astrid de Jong gaat zes keer met de studenten de studio in om haar kennis en kunde van het maken van radio over te brengen. Er zijn inmiddels zo’n dertig studenten aangemeld vanuit Landstede. De studio van RTVZwolleFM is een uitgelezen locatie om dit te doen. Ook omdat de studio is gevestigd in het pand van Landstede.

Nachtzuster

Astrid de Jong is een ervaren coach voor programmamakers en deze ervaring kan zij als geen ander overbrengen op de jonge MBO-studenten van Landstede. Pieter Jansen, docent journalistiek en coach van de opleiding Mediaredactie is blij om de expertise van De Jong in te kunnen zetten bij de programmamakers van de toekomst. Astrid de Jong werkt als ‘nachtzuster’ op de radio.

Studio

Ook Gerard Waanders, tijdelijk directeur bij RTVZwolleFM, verheugt zich met de komst van de studenten en Astrid de Jong. ‘’We hopen natuurlijk dat de combinatie tussen Astrid de Jong en onze moderne studio de jongeren enthousiast maakt voor het mediavak. Wellicht zijn er studenten die bij ons ‘blijven hangen’. In het verleden zijn al diverse programmamakers doorgegroeid naar bijvoorbeeld Radio Oost en naar de landelijke omroepen. Inmiddels zijn er al een aantal nieuwe, vooral jonge, programmamakers aangetrokken bij de omroep. En de komende week starten we met drie nieuwe programma’s op de woensdag- en donderdagavond en op de zondagmiddag.

Nachtburgemeester

Nachtburgemeester van Zwolle, Jeroen Doornik, opent de vernieuwde studio aan het Dokterspad. Gerard Waanders: ‘’De studio heeft een vernieuwde uitstraling gekregen, wat past bij een moderne omroep. Daarom zijn wij trots om dat op deze bijzondere dag te doen.

Reacties

article
10072
Studenten Landstede gecoacht door de Nachtzuster
ZWOLLE – Astrid de Jong, de Nachtzuster van Radio, gaat mediatalenten van Landstede het mediavak
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/10072/de-nachtzuster-coacht-studenten-landstede-bij-rtvzwollefm/
2018-02-07T16:03:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/02/07160238/Astrid-de-Jong-nachtzuster-.jpg
Astrid de Jong, Dokterspad, Gerard Waanders, Landstede, Nachtzuster, NPO1, RTVZwolleFM
nieuws