Nog drie weken langer in lockdown

Naar verluid wordt de lockdown met drie weken verlengd
Foto: Pixabay / Tumisu

In Den Haag draait de ‘geruchtenmachine’ weer volop. Morgenavond is er een persconferentie en wat gaat er de komende weken gebeuren: nog drie weken langer in lockdown. De meest betrokken bewindspersonen kwamen gisteren bijeen op het Catshuis om over de situatie te praten.

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge moeten alle zeilen bijzetten om ‘Britse toestanden’ te voorkomen. Daar staan, mede door de Britse variant van het coronavirus, de ambulances in de rij voor de ziekenhuizen omdat patiĆ«nten niet meer opgenomen kunnen worden. Een schrikbeeld dat in Nederland voorkomen moet worden.

Half december werd de lockdown aangekondigd tot zeker 19 januari, maar premier Mark Rutte gaf al aan dat de hoge besmettingscijfers van de afgelopen tijd niet hoopvol stemden. Officieel wordt de verlenging van de maatregelen dinsdagavond aangekondigd, in een persconferentie van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Begin volgende week worden verdere details besproken met een groter deel van het kabinet.

De verwachte uitbreiding van het steunpakket moet vooral de hardst getroffen sectoren helpen. Restauranteigenaren en kroegbazen moeten hun zaak al lang gesloten houden, en sinds half december zijn ook de meeste winkels dicht. Verder is de evenementensector hard geraakt. De ministers Wopke Hoekstra, Eric Wiebes en Wouter Koolmees gaan de komende tijd bekijken hoe de getroffen bedrijven nog beter geholpen kunnen worden. Mogelijk worden bestaande regelingen uitgebreid of worden er zelfs extra regelingen in het leven geroepen.

Op het Catshuis werden bewindspersonen bijgepraat door experts als RIVM-directeur Jaap van Dissel. Het Outbreak Management Team kwam vrijdag bijeen om de ontwikkeling van het coronavirus te bespreken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden