Nieuwbouw Weezenlanden-Noord krijgt 81 extra en vooral veel kleinere woningen

Foto: Gemeente Zwolle

Het bouwplan Weezenlanden-Noord krijgt 81 extra woningen. Die komen in het derde deel van de nieuwbouw. Het worden wat kleinere woningen omdat de vraag naar dit soort woningen groot is. Ook is bekend dat Colorful Kitchen zich gaat vestigen in de flat Evi die inmiddels is bewoond.

Er was al bekend dat er meer woningen bij zouden gaan komen omdat de vraag naar grotere appartementen kleiner is dan kleinere appartementen. Dus wordt er iets geschoven met de woonblokken en een aantal gebouwen worden verhoogd en/of verbreed. Het is nog niet bekend wat de huurprijzen van de woningen gaan worden.

Ook is het de bedoeling dat er economische activiteit komt in het bouwplan. Colorful Kitchen is de eerste die plannen heeft zich te vestigen in het bouwproject. Onderin flat Evi wordt inmiddels aangekondigd dat het bedrijf zich er gaat vestigen. Tineke Mulder (58) en Rudolf Everduim (62).openen in augustus hun Colorful Kitchen op de onderste twee verdiepingen van het eerste appartementencomplex. Het is de bedoeling dat statushouders gasten gerechten voorschotelen uit hun land van herkomst. Het is de eerste stap om de nieuwe woonwijk levendiger te maken.

Het is de bedoeling dat dit najaar weer flats tegen de vlakte gaan en dat er gebouwd gaat worden met het tweede deel van het project. Na 2025 gaat ook de schop in de grond voor deel 3, het gebied tegenover de rechtbank en provinciehuis. Tot 2030 veranderd de wijk Weezenlanden-Noord van 180 flatjes naar een woonwijk van zo’n 600 woonruimtes.

Lees meer

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen