Het gaat gebeuren: kop van Assendorp gaat tien maanden op de schop

Het eerste deel van de Assendorperstraat dat op de schop gaat
Het eerste deel van de Assendorperstraat dat op de schop gaat
Foto: Google Maps

De Kop van Assendorp gaat eindelijk op de schop. Op 2 januari wordt begonnen met het deel rondom het Dominicanenklooster, daarna is het Groot Weezenland aan de beurt en in de zomer het stuk naar de Burgemeester van Roijensingel.

Er gaat heel wat gebeuren in de Kop van Assendorp. De herinrichting is nodig om de looproute vanuit de binnenstad naar de Assendorperstraat te verbeteren, wordt de kruising met de Luttenbergstraat veiliger en met nieuwe bushaltes en -routes wordt gezorgd voor logischer routes. Met de herinrichting verandert dit deel van de singel van een doorgaande autoweg naar een plek waar zowel bewoners als bezoekers van de stad prettig kunnen verblijven. De autoweg wordt smaller gemaakt, van 14 meter naar 6 meter breed, om de automobilisten aan te moedigen langzamer te rijden. Voetgangers en fietsers krijgen hierdoor meer ruimte. De extra ruimte die door deze aanpassing vrijkomt, worden gebruikt om de stoepen breder te maken. Daarbij komt er meer groen en wordt het gebied beter bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ook komt er ruimte voor terrassen. Daarmee wordt de route van en naar de Assendorperstraat ‘logischer’ als aansluiting bij de binnenstad.

De werkzaamheden beginnen in januari waarbij tot en met maart de Assendorperstraat tussen het Domincanenklooster en het Groot Wezenland wordt aangepakt. Vervolgens gaan de shovels en stratenmakers aan de gang op het Groot Wezenland, dit duurt twee maanden en eind mei is dit stuk klaar. Vanaf juni wordt het stuk tot aan de Burgemeester van Roijensingel onder handen genomen. In oktober moet het klaar zijn is en is de Assendorpstraat omgetoverd tot een verblijfsgebied, dat uiteindelijk weer aan moet sluiten bij de plannen met Weezenlanden-noord. Voor beide gebieden geldt dat het verblijfsgebieden gaan worden.

Voor het verkeer wordt het een lastige klus om locaties in de Assendorperstraat en het centrum van de stad te bereiken. Het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers moeten tijdens de werkzaamheden een omleiding volgen. Verkeersregelaars en borden geven de omleiding aan. De Assendorperstraat blijft zo lang mogelijk open en zal hooguit een paar dagen afgesloten zijn. Het autoverkeer dat vanuit A28/Emmawijk naar Assendorp of Wipstrik wil reizen wordt omgeleid via de Karnebeektunnel en Leo Majorlaan. Deze omleiding geldt van januari tot en met oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen