Marsweg wordt vrijdag al afgesloten vanwege werk aan het viaduct

Het wordt een maand omrijden en omfietsen
Foto: Rein Tuininga
Wie vanaf vrijdag niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan kan de Marsweg voorlopig beter schrappen. Een maand lang gaan de weg en parallelweg dicht voor alle verkeer. Dit is omdat ProRail het spoorviaduct gaat aanpassen. Het fietspad aan de kant van de sportvelden blijft open voor fietsers in beide richtingen.

ProRail werkt in het kader van Zwolle Spoort aan het spoor richting Emmen en Meppel. Onderdeel van de werkzaamheden is ook de aanpassing van een aantal spoorviaducten, waaronder het viaduct in de Marsweg. Daarvoor is het nodig de rijbanen en het fietspad af te sluiten. Sinds 26 augustus is al één van de twee fietspaden langs de weg dicht vanwege werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Omleiding

In overleg met de aannemer is afgesproken dat de Marsweg drie weken in beide richtingen wordt afgesloten voor autoverkeer. Hierdoor wordt de periode van hinder beperkt. Afsluiting in één rijrichting zou veel langer duren, terwijl de effecten ervan voor het verkeer elders in de stad nagenoeg hetzelfde zijn. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Oldeneelallee, Ceintuurbaan en Leo Majorlaan

Fietsers

Fietsers kunnen tot eind oktober geen gebruik maken van de parallelweg langs de Marsweg. Zij worden omgeleid via het Almelose Kanaal, Marslandenpad en de dijk van de Nieuwe Wetering. De aannemer informeert de omgeving nader over de werkzaamheden en de afsluiting. Alle omleidingen zijn met borden aangekondigd.

Zwolle Spoort

Meer informatie over de werkzaamheden aan het spoor en de spoorverdubbeling is te vinden op de webpagina van ProRail.nl

Reacties

0