Politie houdt minderjarige verdachte aan voor straatroof Stadshagen

Politie houdt een verdachte aan
Foto: Politie Zwolle

De politie heeft een minderjarige verdachte aangehouden voor de straatroof in Stadshagen van zondag 8 september. Een van de jongens bedreigde een 15-jarig meisje met een handvuurwapen.

De politie heeft direct de buurt afgezocht naar de daders maar kon niemand vinden. Ook buurtonderzoek leverde wat problemen op. In de dagen die volgden werd met een flink aantal mensen gesproken die het één en ander hadden gezien dan wel er mogelijk meer van wisten. Onder jongeren ging het verhaal als een lopend vuurtje. Wijkagent Maarten van Esch merkte dat er merkbaar terughoudendheid is. Mensen zijn bang zelfs. Hij zegt: “We snappen dat dit moeilijk is maar alleen met hulp van mensen die meer hiervan weten lossen we dit op. Dit zijn impulsieve daden zonder na te denken over de gevolgen voor slachtoffers. Dus stap naar voren want dit gedrag van die jongens is niet normaal en onacceptabel!”

Minderjarige verdachte

De verdachte die niet woonachtig is in de wijk Stadshagen is aan het bureau ingesloten. Daar wordt hij verhoord. Bij minderjarige verdachten is de politie terughoudend bij het vertrekken van de leeftijd.  De recherche onderzoekt zijn rol en betrokkenheid bij dit incident. Later op de dag werd hij in verzekering gesteld. Of hier ook een relatie ligt met eerdere incidenten is vanzelfsprekend een vraag die bij de recherche onder de aandacht is. Ook meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Oproep getuigen

Als we je nog niet hebben gesproken en weet je meer van deze straatroof en de betrokkenheid van anderen hierbij? Bel dan met de politie op 0900-8844. Ook kun je via Instagram  een privé-bericht (PB) sturen. Maarten of één van zijn collega’s zullen dan contact met je opnemen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden