Vader- en moederdag afschaffen is nog een stap te ver

Foto:

ZWOLLE – Het initiatief van basisschool Het Atelier dat vader- en moederdag heeft vervangen is een stap te ver volgens de meeste lezers. De meningen zijn weliswaar verdeeld, maar de meeste mensen vinden dat ouders een dag verdienen dat ze worden verwend.

Een bloemlezing uit alle reacties:

Ingrid Heldoorn Laten we alles afschaffen in Nederland. Inclusief de dagen waar we in Nederland vrij voor krijgen.
Snap niet waarom vader en moederdag door deze school is afgeschaft.

Kim Paassen ik ben als klein meisje mn moeder kwijt geraakt aan kanker….. weet je hoe ontzettend confronterend het is als je klasgenootjes iets voor hun moeder aan het knutselen zijn en jij maar even wat anders moet gaan doen? Het hoeft zeker niet afgeschaft te worden, maar ga lekker moeder en vaderdag binnenshuis vieren… school moet voor elk kind een pretje zijn.

Henk Kisjes Ach, alweer zo’n ‘nobel’ voorstel om een Nederlandse traditie de nek om te draaien! Wat is de volgende!?

Annet Lipman Het is niet echt een Nederlandse traditie hoor want bv. In Noorwegen vieren ze ook moeder- en vaderdag alleen op een andere datum. Desalniettemin hoeven ze het voor mij niet af te schaffen hoor ook al heb ik er zelf niet zo veel mee. Vroeger was het leuk met die zelfgemaakte werkjes van de kids….

Sandra Bos Moederdag zoals wij nu vieren is een Amerikaanse traditie die pas begin 20ste eeuw naar NL is overgewaaid. Zo Nederlands is die traditie dus niet…

Kim Paassen het hoeft niet om zeep geholpen te worden, maar sommige kinderen hebben nou eenmaal geen vader of moeder of allebei, moeten die dan ook nog eens op school daar continue mee geconfronteerd worden, het hoeft niet afgeschaft te worden, maar vier het lekker binnenshuis, voor alle kinderen moet het prettig zijn om naar school te kunnen gaan, en niet met een blok in je maag omdat er geknutseld gaat worden voor iemand die je niet meer hebt.

Inge Cok Confronterend snap ik helemaal. Maar ligt die fout ook niet bij de school waar jij op zat? Hoezo iets anders doen? Waarom niet een Moederdag knutsel knutselen voor oma / opa / vader?

Astrid Elizabeth Naar voor je maar omdat jouw moeder er niet meer is moet de rest ook maar niks maken voor hun moeder? Dat er op jouw school destijds zo mee om is gegaan zegt wel veel over het gebrek aan invoelend vermogen van je leraar.

Linda Geisterfer Zijn ook genoeg scholen die dan met het kind wat gaan maken voor op het graf. Lijkt me ook zeer waardevol om gewoon mee te doen.

Stephanie Cornet Blijft er überhaupt nog iets over? Niks afschaften 

Ellie Wittenaar Wat erg om af te schaffen, vroeger waren er ook aparte gezinssamenstellingen (weet ik alles van) en ging het ook gewoon door, op school weten ze welke kinderen dat hebben, daar kunnen ze die kinderen in begeleiden toch?

Inge V. Gurchom Ze moeten ook altijd wat te zeuren hebben ..dat gezeur moeten ze eens afschaffen 😉😂

Ellie Wittenaar echt he!! Zeurpieten, ze kunnen tegenwoordig ook niks meer hebben
Yvonne Koning Wat een gezeur weer,alles wordt maar afgeschaft!! Ook al zijn de ouders gescheiden,ze blijven toch de vader en moeder?

Sandra Bos Als het leven echt zo eenvoudig was dan zou je gelijk hebben. Helaas ligt de praktijk vaak een stuk ingewikkelder

Andy En Daphne Coers Afschaffen deze directeur!

Dineke Schulte Kinderen moeten leren keuzes te maken. En dat bereik je niet door alles maar af te schaffen.

Gea van der Veen-Roes Als kind leer je niets door situaties te vermijden…een gemiste kans! Leg het je kind uit en help keuzes te maken. Dus Basisschool Atelier…volgend jaar weer fijn vaderdag en moederdag vieren.

Nadim Halabi Wat een kul.. ja, afschaffen die hap. En zelf kind verwekken ook. Gewoon uit reageerbuis en deze discussie is ook weer voorbij. Net als negerzoen, jodenkoeken zwarte Piet en zo veel verkeerde, valse schaamte.

Jessica Bremer Kinderen weten echt wel wie hun vader en/of moeder is. Theoretisch gezien heb je maar 1 vader en 1 moeder.

Piet Kurver Ze zijn niet goed bij hun kop nog meer van die onzin maak er een gender neutraal dag van zullen we nu maar weer is normaal gaan doen wij zijn Hollanders die hebben tradities en die blijven en die het hier niet mee eens zijn oprotten en vooral niet met Nederlandse tradities bemoeien

Ditta Cok Vriendschapsdag zou het iedere dag moeten zijn. Dát kan die school beter invoeren! Zeker gezien het pesten wat nog steeds overal gebeurt. En vader en/of moederdag in ere houden!

Nienke Nijdam Oja heerlijk weer een zinloze discussie ……ga werk zoeken

Michael VdWeide Vriendschapsdag… Wat als er mensen zijn zonder vrienden, moet ook confronterend zijn 😜

Henny Kronenburg Eigenlijk is het iedere dag Moederdag 🎈❤️

Marc van Veenendaal Ik stel voor om bij Mathijs van Nieuwkerk aan tafel te gaan zitten. Die zuiger weet er vast wel weer een rel van te maken. Moeten we alles nu echt regelen ? Hebben pappa’s mamma’s, jufs en meesters nu echt niet meer de capaciteit om daar creatief mee om te gaan ? Wij hebben zelf nooit mee gedaan met die detailhandel dagen. Een strijkijzer voor moeder of een decopeerzaag voor vader vinden wij de grootste onzin die er is. Als zo’n apparaat vervangen moet worden dan koop je dat. Het zijn gebruiksvoorwerpen.

Sigrid Huisman Eén van de redenen waarom wij van deze school zijn afgegaan en naar een andere basisschool zijn overgestapt! LET OP: ÉÉN VAN DE REDENEN! Waarom dit soort dagen afschaffen? De kwaliteit van een school/juf/meester is volgens mij ook om het voor ieder kind zó te maken dat hij/zij zich veilig voelt en begrepen voelt. Dus voor één kind wél moeder/vaderdag en voor het andere kind deze dag zo laten invullen zodat het voor haar/hem ook als een feest voelt. En voor de één is dat dus de 2e mama, de 2e papa of een dikke vette goede vriendin! Wie is school om te beslissen dat het anders moet???

Alice Batterink Op de school waar mijn dochter zat deden ze natuurlijk in de hogere klassen niet meer aan knutselen voor vader en moederdag, maar toen haar vader overleed in eind groep 7 werdt er plots in groep 8 tijd vrijgemaakt om iets te tekenen voor vaderdag, dit heeft de nodige tranen gekost.

Angelique van Timmeren bij ons is het al afgeschaft ..ik begrijp het wel..en maakt me niks uit

Ilona Vdrz Wat een gezeik! Het wordt tijd dat de ouders zich volwassen gaan gedragen zodat een kind zich niet verscheurd hoeft te voelen. Hier ook een samengesteld gezin. De kinderen hebben een vader en een moeder die het kind in liefde gemaakt hebben ook al hebben ze later besloten dat ze uit elkaar gingen. Steun het kind uit die liefde door over jezelf heen te stappen en ze te helpen i.p.v. ze te belasten met dat je nieuwe vrouw/vriendin – man/vriend ineens belangrijker moet zijn. En heel misschien als je ze daarmee helpt komen ze een keer spontaan met iets, uit liefde en niet uit verplichting. Laat die kinderen zichzelf zijn ze hebben het al zwaarder omdat ze twee gezinnen hebben.  Afschaffen, belachelijk!

Maura WA Renardel de Lavalette Maak er ouders en of verzorger dag van…..

Wilma Malfliet zo we hebben weer een discussie toe maar

Pieter Spanhak Vader en moederdag is in het leven geroepen door de winkelbedrijven om de mensen geld uit de zak te kloppen. Want iedere ouder met kinderen heeft toch elke dag vader of moederdag

Jeannette Renardel de Lavalette Moet er weer iets verdwijnen?

Sharona Coersen Zullen we dan juf/meester dag, secretaresse dag, rokjes dag etc etc eerst afschaffen?! De kinderen van tegenwoordig worden zo beschermend opgevoed dat ze nergens meer tegen kunnen.

Lees het verhaal over vriendschapsdag:

Schaf vader- en moederdag af en vervang door vriendschapsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen