Schaf vader- en moederdag af: maak vriendschapsdag

Vervang vader- en moederdag door vriendschapsdag
Foto: eigen foto

ZWOLLE – Basisschool Het Atelier in Zwolle doet niet meer aan Moeder- en Vaderdag, dat schrijft de school in de laatste nieuwsbrief. ”Wij hebben ervoor gekozen op vriendschapsdag stil te staan bij iedereen van wie je houdt”, zegt directeur Sanne Roescher. ”Dan knutselen de kinderen allemaal een of meerdere cadeautjes.”

Dat schrijft het NRC over de problematiek rondom de verschillende gezinssamenstellingen. Gescheiden ouders, vaak nieuwe partners van de ouders en soms wel acht opa’s en oma’s. Jonge kinderen weten vaak niet meer voor wie ze met vader- of moederdag een cadeautje moeten maken en komen emotioneel in de knoei.

Vriendschapsdag

Er zijn meerdere scholen die de dag voor de ouders afschaffen. Niet in de eerste plaats vanwege alle drukte op school, maar meer omdat de kinderen emotioneel in de knel raken door de diversiteit van gezinssamenstellingen. En dat heeft diverse scholen al voldoende problemen opgeleverd. Want blijkbaar zijn ook vader- en moederdag onderdeel van de Nederlandse traditie. Op Het Atelier is gekozen om te knutselen voor vriendschapsdag. Een dag om stil te staan bij iedereen van wie je houdt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen