De keiharde wereld van harddrugs verplaatst zich naar Overijssel

Producenten drugs lijken in opmars in Overijssel
Producenten drugs lijken in opmars in Overijssel
Foto: Pixabay

ZWOLLE – Het lijkt er op dat de criminelen die harddrugs produceren steeds meer richting het oosten trekken. Recente dumpingen van afval van harddrugs bevestigen dit beeld. Het is het werkterrein van keiharde drugsorganisaties die niet aarzelen voor het gebruik van geweld en om opdrachten te geven voor liquidaties in de openbare ruimte.

De productie en handel van hard drugs zoals XTC is al langer een doorn in het oog van de politie. Hun crimineel verdiende geld wordt geïnvesteerd in de bovenwereld en ondermijnd daarmee de rechtstaat. ”Deze pillenindustrie zorgt aanzienlijke schade aan het landschap door giftige stoffen te dumpen in natuurgebieden. Het is zeer gevaarlijk voor mens en dier. En ook voor het milieu. De grond raakt vervuild. Dat kost heel veel geld om af te graven. Je kunt niet zomaar die vaten laten liggen”, zegt de politie.

Melding

In de loop van afgelopen dagen werd er bij de politie meermaals melding gemaakt van gedumpte vaten en vloeistoffen. De politie vermoed dat het om drugsafval gaat. Onderzoek moet dat definitief uitwijzen maar ervaring leert dat deze kans zeer groot is. Onder meer werd afval gevonden in Ommen langs een zandpad in het landgoed Junne en aan de Leemculeweg in Hattem werden drie grote containers gevonden. De containers leken met grote haast uit een voertuig te zijn gegooid waardoor het mogelijk giftige vloeistof lekte.

Verschuiving

Langzaamaan lijkt er een verschuiving te komen van producenten van harddrugs van Brabant naar Overijssel en Gelderland. Daar waar harddrugs wordt geproduceerd wordt ook afval gedumpt. Criminelen zoeken relatief rustige plekken waar men aan de gang kan gaan met het produceren van drugs. Het afval wordt gedumpt in de bossen, met alle gevolgen van dien.

Getuigenoproep

De politie vraagt hulp bij deze ondermijnende vorm van criminaliteit. Deze dumping van vermoedelijk chemisch drugsafval is logischerwijs het gevolg van productie van harddrugs. Met deze niets ontziende wijze dumpen worden de gevaren voor mens en milieu is nog eens benadrukt. Wie iets ziet over dumpingen van afval van harddrugs kan het beste de politie bellen via 0900-8844. Bellen met M. kan ook via 0800-7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen