KNAF zoekt vrouwelijk karttalent uit Overijssel voor afvaardiging naar FIA Motorsport Games

KNAF zoekt vrouwelijk karttalent uit Overijssel voor afvaardiging naar FIA Motorsport Games
KNAF zoekt vrouwelijk karttalent uit Overijssel voor afvaardiging naar FIA Motorsport Games
Foto: Thomas Bakker

Met de Formule 1 in Zandvoort nog maar net achter de rug is de KNAF druk bezig met de Nederlandse afvaardiging voor het Karting Slalom. Dit is onderdeel van het volgende grote evenement, de FIA Motorsport Games van 26 tot en met 30 oktober in Marseille, ook wel ‘de Olympische Spelen van de autosport’ genoemd. Om die reden organiseert de KNAF, de overkoepelende kart- en autosportbond, op 15 september een Selectiedag bij Kartcentrum Zwolle om vrouwelijk karttalent te vinden die de titel mag gaan verdedigen.

Bij de vorige editie in 2019 won Nederland namelijk dit onderdeel met Nina Pothof en Bastiaan van Loenen. Meiden tussen de 14 en 16 jaar uit Overijssel die goed kunnen karten worden opgeroepen om deel te nemen aan de KNAF Selectiedag. Aan het einde van de Selectiedag zal de volledige Nederlandse afvaardiging aan de FIA Motorsport Games bekend worden gemaakt. De winnares krijgt niet alleen het ticket ter waarde van € 750 voor de FIA Motorsport Games gesponsord door de KNAF-sectie Karting, maar zal ook worden opgeleid tot een licentiewaardige rijdster als zij (nog) niet in het bezit is van een nationale kartlicentie.

Karttalent hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen kart, maar moet wel goed kunnen karten.

Tijdens de KNAF Selectiedag zullen de kandidaten zich eerst klaarmaken voor het gedeelte rijvaardigheid Karting Slalom. Vervolgens gaan zij zich één voor één voorstellen aan de jury. Na deze voorstelronde worden de kandidaten beoordeeld op presentatie, omgang met de media en conditie. Degene met de snelste tijd en de beste beoordelingen wint uiteindelijk een kartlicentie en een ticket naar de FIA Motorsportgames.

Praktische informatie

Selectiedag KNAF
Donderdag 15 september
16:00 tot 18:00 uur
Kartcentrum Zwolle, Heinoseweg 10B, 8026 PC, Zwolle
Aanmelden kan via hier

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen