Triathlon Zwolle komt met een spannende strijd: de 038-estafette als nieuw onderdeel

De start van een triathlon is altijd spannend
De start van een triathlon is altijd spannend
Foto: Pixabay

Triathlon Zwolle gaat met een speciale startserie voor de estafette teams meer mensen de kans geven om kennis te maken met de triathlon en om trio’s de mogelijkheid geven om de eerste echte 038-estafetteserie te winnen. Zwemmers, fietsers en hardlopers kunnen nu écht proberen om de eerste titel in de wacht te slepen. De 038-serie wordt een extra startserie naast de 1/4 en 1/8e triathlon.

De belangstelling voor de estafette is altijd bij de Zwolse triathlon al behoorlijk groot geweest. Eerder sneeuwde dit onderdeel onder omdat het werd gecombineerd met een kwart triathlon of de 1/8e triathlon. Beide afstanden als estafette zijn nu vervallen en vervangen door de 038-estafette over 1 kilometer zwemmen, dertig kilometer fietsen en zeven kilometer hardlopen. Totaal dus 38 kilometer. Om de 038-estafette als nieuw onderdeel te introduceren verwacht de organisatie nog meer teams te interesseren om mee te doen. Trio’s of duo’s kunnen meedoen. Met de 038-estafette krijgt dit onderdeel de plek die het verdient.

De inschrijving voor alle onderdelen loopt inmiddels goed, meldt de organisatie. Veel triatleten hebben de triathlonagenda ingevuld en sluiten het seizoen op 24 september af in Zwolle. Zowel op de 1/4 als ook op de 1/8e triathlon zijn er nog mogelijkheid om te starten. De verwachting is dat voor de zomer de individuele afstanden vol zitten.

Inschrijven voor de 038-estafette en de individuele afstanden kan via de site van triathlon Zwolle

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen