Trilogie lonkt voor Zwolse Van der Breggen

De Ardense trilogie is voor Anna van der Breggen met de derde zege in een week
De Ardense trilogie is voor Anna van der Breggen met de derde zege in een week
Foto: Anna van der Breggen

ZWOLLE/BASTENAKEN – Lukt het de Zwolse Anna van der Breggen om als eerste vrouw de Ardense drieluik als winnaar te voltooien? Morgen staat de klassieker Bastenaken-Luik op het programma. Wordt het de derde overwinning voor Van der Breggen?

Iedere wielerliefhebber kent de ‘bergen’ in Luik-Bastenaken-Luik: Côte de Wanne, Côte de Stockeu en Côte de La Redoute. Anna van der Breggen kent ze inmiddels als geen ander. ”Het is een van de zwaarste wedstrijden die wij kennen”, zegt Anna van der Breggen. De vrouwen rijden hun koers van Bastenaken naar Luik, altijd nog goed voor 135 lange kilometers. De tactiek van Van der Breggen is heel simpel: ”Zo hard mogelijk tegen die bergen op. Zo simpel is het het”, zegt ze. Met deze tactiek zegevierde ze de afgelopen week al in de Amstel Goldrace en De Waalse Pijl met de finish die getrokken lag op de Muur van Huy. Nu zijn het de bergen tussen Bastenaken en Luik (de finish is in Ans). Vorig jaar zegevierde Wout Poels bij de mannen en Anna van der Breggen kan de eerste winnaar worden bij  de vrouwen. Want sinds dit jaar wordt de vrouwenwedstrijd deel ut van de  UCI Women’s World Tour en vormt samen met de (ook nieuwe) Amstel Gold Race en de reeds bestaande Waalse Pijl het volledige Ardens drieluik voor vrouwen.

Gezien de overmacht die Van der Breggen laat zien lijkt de wedstrijd op haar lijf geschreven om zondag als winnaar in Luik te arriveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen