Borstcrawl leren in Zwolle

Trianen voor een triatlon of de cityswim met borstcrawlcursus
Trianen voor een triatlon of de cityswim met borstcrawlcursus
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – In samenwerking met Triathlon Zwolle houdt Mijnzwemcoach in Zwolle een borstcrawlcursus. Het doel is om volwassenen in 12 weken een technisch goede borstcrawl te leren. Er zijn twee cursussen: een basiscursus en een voor gevorderden.

De cursus is bestemd voor iedereen die de juiste borstcrawltechniek wil leren beheersen of verbeteren. Van de recreatieve zwemmer, die regelmatig baantjes in het zwembad wil trekken tot de sporters die meedoen aan triatlons of wedstrijden willen zwemmen in het open water, bijvoorbeeld de cityswim. De cursus kan ook gebruikt worden om goed aan de start te verschijnen van de triatlon van Zwolle op 2 september. Er is tijdens de lessen veel aandacht voor de individuele techniek. 

Er wordt gelet op de ligging in het water, de arm- en beenslag, ademhaling en de combinatie van bewegingen tijdens de borstcrawl. De cursus wordt ondersteund door trainingsschema’s die in eigen tijd kunnen worden geoefend. De cursus voor beginners is geschikt voor mensen die nog weinig ervaring hebben met borstcrawl, maar leert om de slag goed uit te voeren. De cursus voor gevorderden leert ook het keerpunt. 

De cursus duurt twaalf weken en bestaat uit een gezamenlijke training van een uur per week en wordt gegeven door Mijnzwemcoapch-trainers. Er kunnen minimaal zes en maximaal 24 deelnemers meedoen aan de training. Per trainer zijn er maximaal 12 deelnemers zodat persoonlijke begeleiding mogelijk is. 

De training wordt, bij voldoende inschrijvingen, onder meer gegeven in zwembad De Vrijheid in Zwolle. 

Deelnemers kunnen zich opgeven via www.mijnzwemcoach.nl van de KNZB 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen