Steeds meer hardlopers dartelen door het Weezenlandenpark

Hardlopers trainen in het Weezenlandenpark
Hardlopers trainen in het Weezenlandenpark
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Tientallen hardlopers dartelen op de zaterdagmorgen door het Weezenlandenpark. Diverse hardloopgroepen zoeken de rust van de zaterdag op om lekker te trainen.

Het Weezenlandenpark is een hardlooplocatie bij uitstek. Het verharde rondje van 500 meter is voor de gevorderde hardloper om snelheid te testen, maar ook de beginner kan er prima terecht. Het park is immers groot genoeg voor iedere hardloper om lekker te trainen. Een rondje om het park is al snel 2.5 kilometer en dat is naar hartelust uit te breiden via het Almelose Kanaal in de richting van Zwolle-Zuid.

Cultuur

De hardloopcultuur is nog altijd aan een stevige opmars bezig. Hardloopwinkels promoten loopgroepjes of clinics, hardloopclubs trainen voor de halve marathon van Zwolle in juni of voor een van de vele loopjes die er zijn. Nagenoeg iedere wijk in Zwolle heeft een eigen loop. Zwolle-Zuid op 15 april, Aalanden op 19 mei, 10 juni halve marathon, 25 juni is de Asrendorp, 12 september wordt de Berkumloop gehouden en 21 oktober wordt er gelopen in Stadshagen.

Free feet

Ook aan populariteit wint de Free Feet. Laagdrempelige loopjes op verschillende locaties. Zo is er al gelopen in het provinciehuis, het stadion van PEC Zwolle, door het Stadskantoor en van kerk naar moskee. De laatste editie was in de IJsselhallen en voor de komende editie is de brandweerkazerne als unieke plek gekozen om doorheen te rennen. Net als bij de officiele wedstrijden staan ook bij deze funruns honderden mensen te trappelen om te mogen gaan rennen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen