Groningse Janet Zuidema beweert te zijn mishandeld door politie vanwege ontbrekende QR-code

Janet Zuidema beweert te zijn mishandeld door de politie
Foto: Blauwe Tijger

De Groningse Janet Zuidema doet haar verhaal op het kanaal BlueTube.Studio van de Blauwe Tijger. In een relaas vertelt ze haar ‘avontuur’ wat een avondje uit had moeten worden en uitmondt in een nachtmerrie op het politiebureau. Ze zou zijn mishandeld door de politie vanwege een ontbrekende QR-code.

De vanmorgen verschenen video doet met name op twitter nogal wat stof opwaaien. Het incident zou zijn geweest bij het Mercure Hotel bij een bijeenkomst over honden. Hoewel ze een uitnodiging had was ze niet van plan een QR-code te laten zien waar in de lobby om werd gevraagd. Daarna ging het mis, kwam de politie en werd mishandeld en vervolgens in een cel gesmeten. Het zijn harde aantijgingen tegen de politie die de vrouw laat horen.

Ze vertelt haar verhaal in de BlueTube studio van de Blauwe Tijger dat nogal een reputatie heeft opgebouwd in nep-nieuws.

Zaterdagavond was er een bijeenkomst van de Raad van Beheer met een lezing over honden. Wie zich had inschreven moest zich ook aan de maatregelen van de overheid houden. Dat werd duidelijk vermeld op de site met de tekst *Er kunnen door de overheid, de locatie of door de Raad van Beheer Corona-maatregelen gelden voor deelname aan een sessie. Deze worden strikt gehandhaafd. Deelnemers dienen zich van te voren op de hoogte te stellen van de geldende maatregelen. Kortom: Janet Zuidema had kunnen en moeten weten dat ze een QR-code moest hebben of recent getest.

In hoeverre deze nachtmerrie zich heeft afgespeeld wordt alleen duidelijk uit het verhaal van Janet Zuidema. De politie wil niet reageren en ook niet zeggen of er vandaag aangifte is gedaan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen