Hardleerse automobilist met alcohol van de weg gehaald

Een Oldebroeker kan het rijden in een auto voorlopig wel schudden nadat hij werd aangehouden.
Een Oldebroeker kan het rijden in een auto voorlopig wel schudden nadat hij werd aangehouden.
Foto: Politie Zwolle

ZWOLLE – Een hardleerse Oldebroeker is tussen Zwolle en Wezep van de snelweg gehaald. Hij had bijna 1 promille aan alcohol achter de kiezen. Hij had al zijn rijbewijs al moeten inleveren en kan nu de portemonnee trekken.

De videosurveillance zag een auto rijden op de A28 tussen Zwolle en Wezep waarvan het rijgedrag opviel. Bij controle bleek dat de Oldebroeker die achter het stuur zat te veel alcohol op had. De uitslag van de ademanalyse was 405 ug/l, wat neerkomt op bijna 1 promille. Ook bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd voor het rijden onder invloed. Vanwege de A-indicatie werd de man meegenomen naar het bureau in Zwolle. Er werd een proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het feit dat hij weer met alcohol achter de kiezen reed.

Forse boetes

Het CBR krijgt hierover bericht, waarna hij wellicht een vermoedelijk een EMA-cursus zal volgen. Deze cursus Educatieve Maatregel Alcohol kost ook nog eens bijna duizend euro, bovenop een boete van dik vierhonderd euro, Rijden zonder geldig rijbewijs kost hem ook nog eens 340 euro. Aangezien de man zijn rijbewijs al had moeten leveren was hij al een keer aangehouden met tenminste 570 µg/l (1,25 promille) aan alcohol. Dat betekent aanvankelijk al een boete van 550 euro en vier maand rijontzegging. De rechter zal zich ongetwijfeld gaan buigen over de verdere rijbevoegdheid van deze man.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen