Zorgen Zwolle over uitbreiding industrie in Staphorst

Staphorst wil uitbreiden met industrie dat veel vrachtverkeer trekt
Staphorst wil uitbreiden met industrie dat veel vrachtverkeer trekt
Foto: Pixabay

ZWOLLE/STAPHORST – Zwolle maakt zich zorgen over de uitbreiding van Staphorst als het gaat om bedrijventerreinen. De bedoeling is dat dit wordt uitgebreid ten zuiden van de Gorterlaan, richting Zwolle.

Het is de vraag of de uitbreiding van Staphorst in overeenstemming is et de Regionale Programmering Bedrijventerreinen West-Overijssel. In de omgevingsvisie van Staphorst staat de ambitie om grote kavels te ontwikkelen. Maar volgens Zwolle staat in de RPB dat binnen het regionale aanbod kavels groter dan vijf hectare alleen op de Hessenpoort worden uitgegeven.

Staphorst wil grotere bedrijven ruimte tot zo’n vijf hectare aanbieden. Daarvoor wil men een eventuele aansluiting op de A28 realiseren omdat men het gebied geschikt vindt voor bedrijven met veel transportbewegingen. Het onlangs uitgevoerde behoefteonderzoek laat zien dat er behoefte is aan terreinen van negen a tien hectare in de komende tien jaar. Om in de behoefte te kunnen voorzien, zijn de Bullingerslag en het gebied tussen de Achthoevenweg en de oude Achthoevenweg als aangewezen, maar wel in een kleinere en lichtere vorm. Grotere aanvragers steken de Gorterlaan over als het aan Staphorst ligt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen