Voorlopig nog ‘omrijden’ via het Almelose Kanaal

Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Het zat bij de ontmanteling van de watertoren al een maandje tegen en dit duurt nog langer doordat het topje van de binnenmuur er nog af moet. Daardoor blijft de Menistenbrug nog wat langer afgesloten voor alle verkeer.

Over een dag of tien gaat er gebouwd worden aan de watertoren, maar eerst moet er nog een klein stukje van de toren worden gehaald omdat het anders hoger wordt dan in de bouwvergunning staat. Pas als alles veilig is wordt de Menistenbrug weer opengesteld voor fietsers en voetgangers. Hardere wind en ook het feit dat de toren zelf nipt hoger was dan op de tekening zorgden onder meer voor vertraging. Ook bleek de mantel, die in 1959 om de toren was gebouwd, hardnekkiger dan gedacht en verwacht.

Bungelen

De hardere wind zorgde er voor dat de mannen die in een mandje rondom de toren bungelden lastiger het werk konden klaren dan aanvankelijk was gedacht, naast het feit dat de buitenmuur van de toren zich moeilijker gewonnen gaf. Het was een arbeidsintensieve klus voor de slopers. Als over een dag of tien het puin is opgeruimd en ook het bovenste randje van de toren is verwijderd kan de bouw beginnen voor 21 appartementen in de toren. Naar verwachting kan het voor de zomer van 2018 klaar zijn.

Menistenbrug

Voorlopig blijft de Menistenbrug nog even dicht voor voetgangers en fietsers en zal men nog om moeten lopen of rijden van het Almelose Kanaal. Als het helemaal veilig is dan gaat de brug weer open.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen