Boekpresentatie ‘De Veilige Kerk’

Foto:

ZWOLLE – Westerhof Boeken houdt vrijdagavond 29 september een avond rondom het boek De Veilige Kerk. Dit boek gaat over de vraag hoe de kerk een plek kan zijn waar iedereen – homo- of heteroseksueel – een veilige haven vindt.

Programma
Insteek van de avond is om samen in gesprek te gaan over seksuele acceptatie binnen de geloofsgemeenschap. Paul Abspoel, Henk Medema, Alexander Veerman, Jaap Ophoff en natuurlijk de auteur John Lapré zelf, komen deze avond aan het woord. Er is muziek, ruimte voor vragen en tijd voor ontmoeting.
Over het boek
John Lapré schreef in De veilige kerk een zeer persoonlijk, inspirerend en onderbouwd boek over homoseksualiteit binnen de christelijke geloofsgemeenschap. Zelf maakte hij mee hoe hij vanwege zijn geaardheid ‘uit de kast gedwongen werd’ en vervolgens totaal geïsoleerd kwam te staan met zijn vragen rond geloof, kerk en acceptatie van seksuele diversiteit. Lapré vertelt over de weg die hij heeft afgelegd, zonder te vervallen in bittere verwijten of simplistische redeneringen.

“Voor kerken is de belangrijkste ethische vraag: hoe gastvrij is onze gemeente voor de homoseksuele broers en zussen binnen of buiten aan de poort? Van harte aanbevolen.”- Ds. Jaap Ophoff, GKV Zwolle-Noord

Openhartig
“…Het is een openhartig, bewogen, maar bovenal leerzaam boek, waarin de geest van liefde voor elke kerk en elke gelovige tot nadenken en praktisch handelen dwingt.” – Ds. Jenno Sijtsma

Boekpresentatie De Veilige Kerk (John Lapré)
Datum: 29 September 2017
Tijd: 19.45 Uur
Locatie: Westerhof Boeken, Jufferenwal 2
Entree: Vrij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen