Zwollenaren langer vast om uitbuiten Thaise vrouwen in groot internationaal mensenhandelzaak

Foto: Pixabay / Qimono

Twee Zwollenaren van 22 en 40 jaar hadden Thaise prostituees onder dak die volgens het Openbaar Ministerie (OM) seksueel werden uitgebuit. Dit kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar een groot internationaal netwerk in mensenhandel. Sinds afgelopen september zijn in die zaak 23 verdachten aangehouden, waarvan vijf nog vastzitten. Waaronder de twee mannen uit Zwolle. Dat schrijft RTV Drenthe.

In de rechtbank van Assen werd de inleidende zitting gehouden. Dit naar aanleiding van de verdenking van de mannen van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Een woning in Leeuwarden en ook een massagesalon in Assen werden doorzocht. Het OM verdenkt een bende al een jaar actief te zijn in onder meer Leeuwarden, Assen, Nijmegen en Zwolle. Tijdens het onderzoek zijn uiteindelijk 23 verdachten aangehouden. Van de verdachten zitten nog vier mannen en een vrouw vast.  Er zijn vijf vrouwen geweest die bij de politie verklaarden over uitbuiting. Uiteindelijk waren er drie aangiften waarbij een 22-jarige Zwollenaar werd aangewezen als de grotere baas en ‘regelneef’ van de bende. Hij regelde de seksadvertenties, condooms en vliegtickets.

Uit de telefoongegevens van de Zwollenaar bleek dat hij aanwijzingen opvolgde van een vriendin in Thailand. Daar werden de vrouwen een goed bestaan in Nederland voorgespiegeld. Zij gingen een schuld aan en moesten die via prostitutie terugbetalen. De vrouwen ontvingen zo’n twintig klanten per dag en verdienden 22.000 euro per week. De vrouw uit Roosendaal (52) haalde het geld op. Een deel mocht ze zelf houden erkende ze.

De vrouwen kregen onderdak bij een 35-jarige man uit Assen en een 40-jarige man uit Zwolle. “Zij waren de huisvesters en reden de vrouwen naar klanten”, zei de officier van justitie. De vrouwen moesten onder meer in een massagesalon in Assen aan het werk. De rechter vindt dit: “Moderne slavernij.” De 22-jarige Zwollenaar nog psychisch onderzocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen