Portemonnee en pinpas worden steeds vaker vervangen door smartphone en zelfs smartwatch

De smartphone en smartwatch nemen het betalingsverkeer over
Foto: smartphonehoesjes.nl

Contant betalen of pinnen met een pinpas wordt steeds vaker vervangen door betaling met de smartphone of smartwatch. Bijna de helft van de mensen laat de portemonnee regelmatig thuis nu je met je smartphone of met een smartwatch kunt pinnen.

Maar liefst 30 procent procent geeft zelfs aan dat de smartphone de portemonnee volledig heeft vervangen. Alle pasjes zijn tegenwoordig via verschillende apps digitaal te verkrijgen. “Alleen mijn ID-kaart kan ik nog niet op mijn smartphone tonen, die neem ik nu nog los mee”, zegt één van de respondenten bij het onderzoek van smartphonehoesjes.nl.

Van de mensen die met hun telefoon aan de kassa staan, is 55 procent in het bezit van een iPhone. Ter vergelijking: bij Samsung is dit 35 procent. Dit verschil is mogelijk te verklaren omdat Google Pay, het betaalsysteem van Android, nog niet bij alle banken wordt ondersteund, zegt Martijn Hooft, eigenaar van Smartphonehoesjes.nl. “Apple Pay kan in Nederland bij vrijwel elke bank gebruikt worden en wordt zodoende mogelijk ook meer gebruikt.”

Vrouwen vaker zonder portemonnee op stap

Vrouwen gaan wat vaker zonder portemonnee op pad dan mannen. 54% van de ‘thuislaters’ is namelijk vrouw. “Vooral als ik een avond op stap ga dan laat ik mijn portemonnee thuis”, zegt een van de vrouwen.

Het betalen met de smartphone is net zo veilig als met de bankpas. “Alleen het is wel belangrijk om een pincode of wachtwoord in te stellen”, adviseert Martijn Hooft. “Mocht je je smartphone kwijtraken, dan kan niet iedereen met jouw digitale pas betalen. Betalen met je smartphone is volgens kenners juist veiliger dan ‘ouderwets’ geld uit de muur pinnen. De pincode afkijken en daarna de pinpas stelen blijft nog veel gebeuren.”

Smartwatch

Waar steeds meer mensen overschakelen naar betalen met de smarthone is de allernieuwste trend betalen met een smartwatch. Er is een aantal smartwatches waarmee betaald kan worden. Met name de Apple, Samsung en Garmin zijn heel ver in de ontwikkeling van zeer slimme horloges als aanvulling op de smartphone. Het betalen met een smartwatch is net zo eenvoudig als met de mobiel. Net als met het betalen met de smartphone zijn nog niet alle banken aangesloten. Wel kan worden betaald via de Rabobank en ABNAMRO, net als de ICS Mastercard creditcard of Visa creditcard

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen