Zwolle maakt werk van openbare toiletten Zwolle

Plassen achter de kerk, plaszuil voor mannen
Plassen achter de kerk, plaszuil voor mannen
Foto: Google Maps

Zwolle gaat werk maken van openbare toiletten in de stad. Al in 2019 dienden de aanstaande coalitiepartijen ChristenUnie en CDA een motie in waarin zij vroegen om meer vrij toegankelijke toiletten inde stad. Onlangs werden weer vragen gesteld door de beide partijen.

De beide partijen vinden het belangrijk dat er voldoende openbare toiletten beschikbaar moeten zijn, verspreid over de stad. Er is inmiddels onderzocht wat de huidige staat is van de openbaar toegankelijke toiletten, maar voor de bouw voor extra toiletten is onvoldoende budget, maar de partijen zijn hoopvol dat er mogelijk verandering in komt. Rond de zomer komt daarop een antwoord.

David Hakvoort (betrokken bij de ChristenUnie) is blij dat er na lange tijd een update komt: “Ik ben blij dat het nu in een stroomversnelling komt en dat onze boodschap weerklank vindt. We moedigen hen toch haast te maken. We blijven het proces nauw volgen en houden de druk erop.”

CDA-raadslid Laura van de Giessen: ”De antwoorden zijn een mooie eerste stap in de goede richting. Het CDA ziet uit naar het aangekondigde voorstel en hoopt op concrete plannen om het aantal toiletten in zowel de binnenstad als daarbuiten structureel beter beschikbaar te maken!”

ChristenUnie en CDA hopen ook dat meer Zwolse ondernemers het belang van voldoende toiletten inzien en zich aanmelden bij de app Hoge Nood waarin al een groot aantal gecontroleerde toiletlocaties op staan.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen