Dit zijn geen geintjes meer: Politie rukt massaal uit voor vermeende ontvoering in Zwolle-zuid

Foto:

De politie is gistermiddag massaal uitgerukt vanwege de melding van een ontvoering. Dat meldt de politie op de sociale media. De politie was op de melding afgekomen omdat een melder geschreeuw uit een auto ha gehoord.

De melder zag in de auto meerdere personen waaronder een persoon, met een zak over het hoofd, die heftig bewoog. De melder belde 112 en gaf het kenteken aan de politie door. De politie zegt: Hierop gaan meerdere processen bij de politie in werking.  De capaciteit die dat kost kan logischerwijs nergens anders voor worden ingezet. Uiteindelijk bleek het om een  vrijgezellenfeest te gaan.

Geintje moet kunnen?

De politie vervolgt met: Misschien denkt u ook wel; ach, geintje, moet kunnen. Er is namelijk geen echt slachtoffer, toch? Het kost niet alleen de Inzet van veel politie-eenheden, waaronder snelle audi’s, reguliere politie, hondengeleider, politiehelikopter en dergelijke, maar ook overleg over inzet speciale politie-eenheden. Gelukkig konden collega’s bij Heino achter het voertuig komen. Door rustig te blijven en te kiezen voor een rustige controle locatie is erger voorkomen. Gelukkig is er,-voor zover wij weten- geen schade aan betrokkenen of aan derden aangericht.

Afgelopen jaren heeft de politie vaker signalen gegeven dat dit soort ‘geintjes’ veel geld en capaciteit kosten die we niet hebben. Ook gaat het ten koste van de verkeersveiligheid, het creëert onrust.

Een dergelijk geintje  kan leiden tot ongewenste gevolgen:

  • politie die vuurwapens richt
  • verkeersongevallen door onrust in het verkeer
  • politiemensen die met zwaailicht en sirene vanaf verschillende kanten aan komen rijden, in dit geval onder andere uit Twente, Zwolle, Raalte, Deventer enzovoorts
  • De inzet van een duur en schaars middel zoals de politiehelikopter die dus nergens anders voor kan worden ingezet

Strafbaarheid

Ondanks alle commotie wenst de politie de betrokkenen  een mooie bruiloft  en voor het bruidspaar een gelukkig huwelijk. Toch wordt er wél onderzoek gedaan naar de strafbaarheid van deze gedragingen en een proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. Laat het duidelijk zijn dat vrijgezellenfeesten leuk en ludiek mogen zijn, maar hou daarbij rekening met de veiligheid! Daarbij…die nep-ontvoeringen zijn niet echt origineel meer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden