Nieuwste sportfaciliteiten in Victorium voor leerlingen en studenten Landstede Groep

De nieuwe hal wordt getest en goed bevonden
Foto: Landstede Groep

Veel sportieve leerlingen en studenten van Landstede Groep sporten vanaf dit schooljaar in een gloednieuwe accommodatie aan de Boerendanserdijk in Zwolle: Victorium. Zo gaan de turners van Centre of Sports and Education (CSE) naar een van de grootste wedstrijdturnhallen van Nederland.

Michaël Hollander, turndocent bij CSE is bijzonder te spreken over de nieuwe accommodatie: “De turnhal in Victorium is om door een ringetje te halen: zo’n nieuw onderkomen geeft onze topsportambities regionaal een flinke boost!” De locatie van Victorium, tussen PEC Zwolle en Landstede Sportcentrum, maakt onderdeel uit van de Zwolse sportboulevard. Naast de turners gaan ook andere leerlingen en studenten van CSE, het Thomas a Kempis College en Landstede MBO gebruikmaken van Victorium.

Samenwerking

De samenwerking tussen Landstede Groep en Victorium ontstond al in de planfase. Hans Roman, van Landstede Sportcentrum: “Sporten en fit zijn hebben een belangrijke plek in het onderwijs van Landstede Groep. En aangezien de populariteit van dit onderwijs flink is toegenomen, was het de afgelopen jaren een uitdaging om alle leerlingen en studenten een plekje te kunnen geven in de sportaccommodaties die Zwolle telt. Victorium is dan ook een welkome aanvulling voor ons. We zijn betrokken geweest bij de inrichting van zowel de sporthal als de turnhal, zodat alles voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van ons onderwijs.”

Win-win

Volgens Nicolette Mennega van Victorium is dit pas het begin van een vruchtbare samenwerking: “Wat ons betreft wordt onze samenwerking met Landstede Groep alleen maar hechter. Dat Victorium naast de sportbeoefenaars ook een plek is waar jongeren sportief onderwijs kunnen volgen vind ik echt een win-win. Ik zie uit naar volgende week als we de leerlingen, studenten en docenten van CSE, Thomas a Kempis en Landstede MBO hier mogen verwelkomen!”

Nieuwste van het nieuwste

Student Harmen Scheurwater volgt de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid bij Landstede MBO. “Als je mijn opleiding doet, moet je fit zijn. Ik vind het belangrijk dat er goede sportapparatuur is en bij Victorium staat het nieuwste van het nieuwste.” Docent Niels Bots zegt: “Victorium staat tegenover het gebouw waar onze studenten les krijgen en heeft uitstekende faciliteiten. Zo kunnen we ons richten op wat bij ons op nummer één staat: de mentale en fysieke vorming van onze studenten. Nu kunnen we buiten én binnen trainen op kracht, samenwerking en uithoudingsvermogen.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden