Zwollenaar aangehouden bij megatransport van 600.000 xtc-pillen in verborgen ruimte vrachtwagen

De verborgen xtc-pillen in de Almeerse vrachtwagen
Foto: Politie Almere

Een Zwollenaar is aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een transport van maar liefst 600.000 xtc-pillen die waren verstopt in een verborgen ruimte in een vrachtwagen. Totaal zijn vijf personen in deze zaak aangehouden.

Op een bedrijventerrein in Almere zag de politie van de Landelijke Eenheid een vrachtwagen uit een pand komen rijden en iemand die met de vrachtauto mee het terrein afliep. De persoon maakte een gespannen indruk. Toen de vrachtauto wegreed met direct hierachter een bestelbusje, besloot de politie beide voertuigen te controleren. ‘‘De chauffeur gaf een chauffeurspas van iemand anders en vertelde dat zijn vrachtwagen leeg was. Hij deed de laadruimte voor ons open en ik keek in een lege oplegger’;, zegt een woordvoerder van de politie.

Een van de agenten zegt: ‘‘Ik zag dat het kopschot er afwijkend uitzag. We hebben de binnenkant en de buitenklant aan de voorkant van het laadgedeelte opgemeten en toen bleek dat er tien centimeter aan ruimte tussen zat. Toen ik de planken, die tegen het kopschot aangetimmerd waren, loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m’n oren.’’ Naast de chauffeur zijn nog drie personen aangehouden die in het pand aanwezig waren en een man in Zwolle

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen