Automobilist zonder rijbewijs maakt het heel bont

De politie houdt man twee keer aan voor verkeersmisdragingen
Foto: Instagram Team Verkeer

Een automobilist van buitenlandse komaf maakte het deze week heel bont. Maandag werd hij aangehouden op de IJsselallee en woensdagavond ging hij opnieuw in de fout.

De man reed maandag met een vaartje van honderd kilometer per uur over de IJsselallee. Dit is dertig kilometer per uur te hard. Hij bleek nog een niet-onherroepelijk vonnis van zeshonderd euro te tegoed te hebben. Ook kon de man geen rijbewijs laten zien aan de politie, maar verklaarde deze wel te hebben. De politie vermoedt echter dat de man geen rijbewijs heeft en hij kon dat ook niet ‘hard maken’. Dus ging de man op de bon voor zijn snelheid en het rijden zonder rijbewijs.

Dezelfde man werd woensdagavond weer aan de kant gezet. Dit keer op de N50 tussen Hattem en Kampen. Hij erkende nu wel dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Bovendien testte hij positief op drugsgebruik. Daarom is hij overgebracht naar het politiebureau in Zwolle voor een bloedproef. De man is toegezegd dat de auto, die niet van hemzelf is, in beslag wordt genomen als hij weer wordt staande gehouden. Hij mag dus twee keer een proces verbaal aftikken voor het rijden zonder rijbewijs en ook nog een bekeuring voor te hard rijden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden