Cursus Uitgebreide EHBO in Zwolle

Leren reanimeren is een van de onderdelen op de cursus van het Rode Kruis
Leren reanimeren is een van de onderdelen op de cursus van het Rode Kruis
Foto: Pixabay / Manseok Kim

Rode Kruis Zwolle start op 20 februari een cursus uitgebreide EHBO, speciaal voor geïnteresseerden die op doordeweekse avonden niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen. Deze cursus wordt gehouden op drie zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Naast 20 februari zijn dat zaterdag 6 maart en 27 maart.

Tijdens de cursus Uitgebreide EHBO leren de deelnemers onder andere een slachtoffer in veiligheid te brengen en te beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Ook leren ze onder meer Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwonden, letsel aan botten, spieren en gewrichten en hoofd- en wervelletsels.

De lessen zullen worden gegeven volgens de dan geldende coronamaatregelen, waarbij anderhalve meter afstand van elkaar gewaarborgd word. Ook zullen de cursisten de oefeningen met verbandmiddelen op zichzelf uitvoeren, zodat contact met anderen zoveel mogelijk voorkomen wordt. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de actuele hygiënemaatregelen. Mocht de huidige lockdown verlengd worden, zal de cursus uitgesteld worden.

De kosten van de cursus zijn 175 euro. Hierbij inbegrepen is het cursusboek EHBO. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van een EHBO-cursus. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer, bij goed gevolg, een Europees erkend Rode Kruis certificaat (EFAC, twee jaar geldig) en een EHBO-pasje.

De cursus wordt gegeven in het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle. Aanmelden kan bij Rick Matteman via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen