CDA Zwolle stelt opnieuw vragen over toename gebruik designerdrug 3-MMC

CDA-raadslid Margriet Boersma
Foto: CDA Zwolle

Het CDA in Zwolle stelt opnieuw vragen over de toename van designerdrug 3-MMC. Dat zegt woordvoerder Margriet Boersma, ze heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

Boersma zegt: ‘’Zo’n 41 procent van de mensen die bij Dimence verslavingszorg behandeld worden, zijn verslaafd aan 3–MMC. Zwolle is het epicentrum van de epidemie.” Deze twee zinnen zijn onderdeel van een uitgebreid artikel over de vernietigende partydrug 3-MMC, te lezen op de website van Dimence. ”Voor het CDA Zwolle de aanleiding om vragen te stellen aan het college over het gebruik van deze drug in de gemeente Zwolle”, zegt Boersma. ‘’Juist in een tijd waarin jongeren meer kampen met somberheidsklachten is het noodzakelijk dat het gebruik van deze drug wordt aangepakt. Het is bizar dat dit soort drugs legaal verkrijgbaar zijn en daar moet gauw een einde aan komen. ‘’

Het is niet de eerste keer dat het CDA Zwolle zich openlijk uitspreekt tegen drugs. Zo is het ook de enige partij die in Zwolle pleit voor een verbod op lachgas. Boersma vroeg hiervoor aandacht in oktober 2020 en november 2020.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden