CDA Zwolle wil verbod op lachgas

Margriet Boersma wil verbod op lachgas
Foto: CDA Zwolle

Het CDA dient vanavond een motie in om lachgas in Zwolle te verbieden. Begin dit jaar werd hiervoor ook al gepleit voor een dergelijk verbod. Een motie werd toentertijd aangehouden. Nu wil het CDA een hamerslag hierop.

Er wordt inmiddels ook een wetsvoorstel gemaakt voor de Tweede Kamer waarin gepleit wordt om een landelijk verbod. Dit wetsvoorstel is echter nog niet in een eerste versie aangeboden aan de Tweede Kamer, de kans is groot dat het definitieve voorstel pas door de nieuwe regering wordt behandeld.

De huidige situatie heeft het CDA doen besluiten om de motie opnieuw in te dienen. Raadslid Margriet Boersma zegt: ‘’Juist nu alle activiteiten voor jongeren worden beperkt is de kans op samenscholing in parken en stadscentra enorm groot. Daarbij komt dat er na 20.00 uur geen alcohol meer genuttigd mag worden in de openbare ruimtes. Dit maakt het voor jongeren, maar ook voor volwassenen, nog aantrekkelijker om lachgas te gaan gebruiken. ‘’.

Het CDA wil daarom juist dat het college nu een verbod op het gebruik van lachgas invoert.  Uit onderzoeken is al eerder gebleken dat het gebruik van lachgas enorme gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, daarbij neemt ook het aantal verkeersincidenten als gevolg van het gebruik van lachgas enorm toe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden