Zwolle epicentrum designerdrug 3-MMC

De nieuwe populaire drug 3-MMC is populair onder jongeren
Foto: Pixabay / Heung Soon

De designerdrug 3-MMC (3-methylmethcathinone)) eist steeds meer slachtoffers en duikt steeds vaker op, met name in Zwolle. De stad staat bekend als epicentrum van deze drug in Oost-Nederland. Omdat er weinig bekend is over designer drugs zijn de effecten ook niet duidelijk. Het is legaal verkrijgbaar en kost zo’n 25 euro per gram. Maar er zijn tal van zorgen vanwege de populariteit en hoe simpel het te  krijgen is.

Even voor de goede orde: 3-MMC is niet verboden, omdat de werkzame is geïsoleerd is en de moleculaire structuur is veranderd.  Volgens gebruikers werkt 3-MMC stimulerend en geeft een verandering van het beuwstzijn. Ze zeggen dat het effect tussen dat van XTC en cocaïne in zit. Gebruikers voelen zich alert, blij en geen vermoeidheid. Ze hebben vaak behoefte om contact te maken met anderen. Ook ervaren ze meer zelfvertrouwen.

Zwolle

Naar verluid is 3-MMC gemakkelijk te krijgen en dan niet alleen online. Een wandeling door de stad leert dat veel -met name jongeren- bekend zijn met de designerdrug. De meesten willen niet met naam en toenaam worden genoemd. Hoewel de stof legaal is zijn veel mensen toch schuw. Het zijn met name de jongeren die bekend zijn met 3-MMC, ouderen kijken verbaasd dat er al weer een nieuwe ‘drug’ is. De jongeren weten allemaal dat de drug legaal is en kunnen moeiteloos de effecten opnoemen. Zowel de voor- als nadelen. Een jongen zegt dat je meer energie van krijgt, alerter bent en een soort euforie ervaart. Een jonge meid vult hem aan dat je er ook geil van wordt en meer zin in seks krijgt. Daarnaast zorgt de drug voor meer empathie en sociale verbinding. Beiden weten ook dat je agressiever er van kunt worden en hallucinaties kunt krijgen. Maar ook dat je een heftige kater kunt krijgen.

  • 3-MMC is te krijgen in poedervorm, kristallen, capsules, tabletten en vloeistof.

Lees ook:

Kampen, hattem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen