Boskalis gaat dijken Zwolle-Olst versterken

dijkversterktng is noodzaak
dijkversterktng is noodzaak
Foto: WDODellta

Boskalis Nederland gaat de dijken versterken tussen Zwolle en Olst. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ziet daarin de meeste kansen om de veiligheid van de dijken langs de IJssel te versterkten.

Men versterkt de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst wordt om Salland en de stad Zwolle nog beter te beschermen tegen overstromingen. De 30 kilometer lange dijk langs de IJssel, tussen Zwolle en Olst, pakt men de komende jaren aan. Dagelijks bestuurder Breun Breunissen (waterveiligheid):. “Ik ben blij dat we nu een partner hebben om de dijkversterking verder uit te werken. Tijdens de coronacrisis is er flink doorgewerkt door onze medewerkers om te zorgen dat met de aanbesteding zo weinig mogelijk vertraging is opgelopen.”

In verbinding

Het waterschap en Boskalis Nederland BV werken de komende jaren de dijkversterking. De verwachting is dat in 2023 de uitvoering begint en in 2026 de dijk weer voldoet aan alle geldende eisen. Tot 2050 pakt het waterschap in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan 100 kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aan om de waterveiligheid te verbeteren. Dit doet men in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), onderdeel van het Deltaprogramma. In het HWBP werken Rijk en waterschappen intensief samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

De dijkversterking IJsseldijk Zwolle-Olst is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Hiermee staan Rijkswaterstaat en de waterschappen komende jaren aan de lat van de grootste dijkversterkingsoperatie ooit. Meer dan 1100 km dijken en 256 sluizen en gemalen moeten tot 2028 aangepakt worden. Verspreid over bijna 300 projecten in het hele land, langs kust, langs meren en langs grote rivieren.

Meer informatie

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen