Hardvaarder is het haasje, politie reageert supersnel op melding

Politie betrapt hardvaarder in de Zwolse gracht
Foto: Redactie

Hij teisterde al enige tijd het Almelose Kanaal en de Zwolse grachten door keihard te varen. Tot zondagavond toen de politie op de brug stond waar hij net onderdoor racete. Er was kort daarvoor met de politie gebeld over zijn gedrag.

Zondagavond maakte de knul het helemaal bont. Hij voer met de regelmaat op volle snelheid door het Almelose Kanaal. Van waarschuwingen van woonbootbewoners trok hij zich weinig aan. In het Almelose Kanaal geldt, net als in de Zwolse grachten, een maximum snelheid van zes kilometer per uur.

Maat vol

De maat was bij woonbootbewoners vol en de politie werd gebeld. Het duurde maar heel even voordat hij weer richting de grachten racete. Maar hij werd gespot door de gewaarschuwde politie die hem op het Schoenkuipenbrugje een halt toe riep. Even leek de jongeman gas te willen geven, maar bedacht zich en kwam terug. Hij is fors toegesproken door de politieagent en met  een waarschuwing dat de volgende overtreding consequenties voor hem gaat hebben. Zijn naam is genoteerd.

Overlast melden

De politie vraagt mensen die overlast hebben van van snelvarende boten om hiervan melding te maken. Het gebeurt regelmatig dat de Zwolse grachten en omliggende vaarten last hebben van veel te snel varende boten. Een bootverhuurder is dit jaar overgeschakeld van elektromotoren op benzine motoren. Na goed overleg is besloten om de motoren af te voeren zodat de huurders geen overlast veroorzaken. ”De overlast wordt steeds erger”, zeggen meerdere woonbootbewoners.

Keiharde muziek

Het is tegenwoordig ook mode om met keiharde muziek in een bootje te gaan varen. Een woonbootbewoner zegt: ”Het wordt de laatste jaren steeds erger. We ervaren steeds meer overlast. ”Soms krioelt het van de boten op het water. Op zich is dat niet erg, maar veel mensen beseffen niet dat wij hier wonen. Iedereen die op het water woont weet dat het moet worden gedeeld met de pleziervaart. Maar overlast is voor niemand leuk.”

Lees ook:

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden