Sinterklaasactie loopt fantastisch: ruim 300 kilo strooigoed van Sligro en Slukom Afbouw

VLNR: Robin Rolink, Ronnie Zwiers, Frank Overweg, Jasmine Pascal (Sligro), Diane Rolink (Slukom) en Kees de Gier (Sligro)
VLNR: Robin Rolink, Ronnie Zwiers, Frank Overweg, Jasmine Pascal (Sligro), Diane Rolink (Slukom) en Kees de Gier (Sligro)
Foto: Rein Tuininga

Ronnie Zwiers en Frank Overweg kwamen bij Sligro Zwolle aanrijden met een busje om maar liefst driehonderd kilo snoepgoed op te halen. Een gulle geste van Sligro en Slukom Afbouw om de Zwolse Sinterklaasactie tot een succes te maken.

Het spontane idee vorig jaar dijt flink uit. Ronnie Zwiers zegt: ”Vorig jaar was het al een groot succes en dit jaar wordt het nog groter omdat we meer bekendheid krijgen en steeds meer mensen en bedrijven achter ons idee staan. Ook maatschappelijke organisaties die tot voorheen sinterklaasacties regelden zijn bij ons gekomen dat wij het over konden nemen. En dat doen we graag, natuurlijk.” Het idee ontstond vorig jaar, drie weken voor Sinterklaas, om een inzamelingsactie te beginnen voor kinderen waarvan de ouders een inkomen hebben van rond bijstandsniveau. Steeds meer bedrijven haken aan bij het idee. Diane Rolink van Slukom Afbouw ging de bedrijven langs op de Marslanden en kwam van vijftien bedrijven met een fiks bedrag terug die ze investeert in snoepgoed. Ronnie en Frank zijn heel duidelijk: ”We willen niets met geld van doen hebben. We zamelen alleen goederen in voor de kinderen en natuurlijk zit er voor de ouders ook wel iets leuks bij Vorig jaar kregen we een flink aantal banketstaven gesponsord, speciaal voor de ouders.” Met het snoepgoed zijn Ronnie en Frank heel blij: ”Je kunt de kinderen iets extra’s geven zodat ze de hele sinterklaasavond lekker kunnen snoepen.”

Het lastige aan de actie is, volgens Ronnie en Frank dat er veel cadeau’s worden aangeleverd voor jonge kinderen. ”Maar als er mensen zijn die een geste hebben voor de oudere jeugd, dan heel graag. We weten dat het lastig is om geschikte cadeautjes te vinden voor de kinderen ouder dan een jaar of twaalf.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen