Watertoren aan de Turfmarkt kan bewoond worden

Een blik over Zwolle vanuit de watertoren
Een blik over Zwolle vanuit de watertoren
Foto: Gustaaf van Surksum

Hij is klaar: de watertoren aan de Turfmarkt. Na anderhalf jaar verbouwen is de oude vertrouwde watertoren omgetoverd tot een hypermoderne woontoren met 21 appartementen.

In feite is de oude watertoren, gebouwd in 1892 en ontworpen door architect Jan Schotel, weer in oude luister hersteld; zij het moderner. Architect Jan Schotel had een ranke toren bedacht met een breder deel in de top. En dat is gehandhaafd, zij het dat dit deel veel breder is geworden om daar vijf verdiepingen met drie appartementen te kunnen maken. In het ranke deel zijn nog eens zes appartementen gemaakt.
De verbouwing van de toren is vorig jaar juni begonnen. Aanvankelijk werd ingeschat dat het een jaar zou kosten, maar dat duurde een half jaar langer. De buitenmuur, die in 1959 om de toren werd gezet, liet zich moeilijk gewonnen geven door de sloophamers. Het laatste jaar is volop gebouwd door Nijhuis Bouw, die de watertoren al in 2001 had gekocht.
De 21 appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd, want wie wil er niet wonen op een unieke locatie in Zwolle. Op loopafstand van het centrum, Park de Wezenlanden om de hoek. De nieuwe bewoners kunnen de verhuiswagens gaan bestellen om de intrek te nemen in de appartementen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen