Zwolse AKA Escaperooms opent nieuwe kamer: Sherlock Holmes, Moriarty’s Revenge

De nieuwe escaperoom
De nieuwe escaperoom
Foto: Escaperoom Zwolle

Na een korte proefperiode opent de Zwolse Escaperoom ‘AKA’ vanaf negen november officieel haar nieuwste kamer. De kamer, die Sherlock Holmes, Moriarty’s Revenge heet, bestaat volledig uit elektronische puzzels en neemt de plaats in van AKA’s oudste escape room, het Emporium #13.

‘We merken dat de eisen voor een escape room steeds hoger komen te liggen en traditionele cijfer- en hangsloten passen hier niet meer bij. We hebben gekozen om in plaats daarvan audiovisuele feedback te geven. Als je nu een puzzel hebt opgelost, kun je de code telkens op een andere manier invoeren. Het doorgeven van de oplossing wordt daardoor deel van de beleving. Denk aan lichtknoppen, controlepanelen en laserstralen. We hopen dat dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring’ aldus mede-eigenaar Reinier van der Wal.

Sherlock Holmes

Professor Moriarty, de aartsvijand van de wereldberoemde detective Sherlock Holmes, verveelt zich na Sherlocks verdwijning en heeft daarom diens studeerkamer omgebouwd, waarmee hij spelers test in de hoop een nieuwe rivaal te vinden. Om ze te motiveren “vergiftigd” de professor de bezoekers bij binnenkomst. Vervolgens hebben de spelers een uur de tijd om alle puzzels op te lossen en zo het tegengif in te schakelen.

Frankenstein

Een jaar geleden opende AKA al Dr. Frankensteins Laboratorium. Een dynamische kamer waarbij het monster van Frankenstein zo snel mogelijk tot leven gewekt moet worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen