Geef de lokale economie een zetje en koop bij ondernemers in de buurt

Doe zaken in de buurt
Doe zaken in de buurt
Foto:

Steun de lokale ondernemer en geef zo de economie een extra zetje. Dat is het motto om te zorgen dat er een gemêleerd winkelaanbod in de stad aanwezig blijft. Iedereen die klaagt dat de grote winkelketens het centrum van de stad overnemen kunnen hun steun geven aan de lokale winkelier.

Iedereen wil graag dat de lokale winkelier in de buurt blijft. Of het nu de supermarkt om de hoek is, een leuke kledingwinkel in het winkelcentrum of een souvenirwinkel in de stad, winkeliers kunnen alleen de deur open houden als mensen er komen kopen. Zo langzamerhand wordt het winkelbestand in Zwolle uitgebreid. Er komt meer diversiteit in het centrum en er is minder leegstand. Op het ogenblik staat zo’n 5 procent van de winkels leeg.

Winkelketens

Het is niet zo heel lang geleden dat er werd geklaagd dat de grote winkelketens het stadsgezicht gingen bepalen. De Zara, Hudson’s Bay en natuurlijk Primark op de Melkmarkt. Sinds de economie aantrekt durven ondernemers weer een winkel te beginnen in het stadshart van Zwolle. Leuke kleine winkeltjes kunnen weer geld verdienen omdat men het aanbod in de stad verrijkt. Maar het blijft belangrijk om bij deze kleine winkeliers te kopen in plaats van alleen maar bij de grote -vaak goedkopere- ketens. Daarom: Doe zaken in de buurt, winkel in de buurt, Eet in de buurt en geniet van je buurt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen