Overijsselse Scheurkalender 2019; Sta ik erin?

Presentatie van de Overijsselse scheurkalender met ent Hamming, Jaap Otten en Vincent Croce.
Presentatie van de Overijsselse scheurkalender met ent Hamming, Jaap Otten en Vincent Croce.
Foto: Eigen foto
Bij de presentatie bij RTV Oost zat de zaal bomvol met mensen met een prangende vraag: sta ik er in?
De scheurkalender is een uit het noorden (Groningen) overgewaaid initiatief. Alle inwoners van Overijssel konden aan de kalender meedoen door zelf een foto te maken en die naar de website www.overijsselsescheurkalender.nl in te sturen. De ingestuurde foto’s zijn het antwoord op de vraag ‘wat beweegt jou in Overijssel?’ ‘Wat raakt je?’ Op die vraag reageerden honderden mensen. Uit alle inzendingen (ca 800) zijn 320 geselecteerd en tot kalender gemaakt, die afgelopen vrijdag feestelijk voor de eerste keer in Overijssel werd gepresenteerd. De inzenders brengen met de Scheurkalender Overijssel op een unieke manier samen in beeld.

Vervolg

Na de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan landschapsfotograaf Vincent Croce, konden alle aanwezigen op zoek naar hun eigen foto. Niemand weet vooraf of zijn of haar foto in de scheurkalender staat… Voor mensen die wel hebben ingezonden maar dit jaar niet in de kalender staan is er goed nieuws. Er komt ook een editie in 2020. Hiervoor kan nu alweer worden ingezonden.

Te koop

Vanaf nu is de kalender in diverse boekwinkels en via de webshop te koop. De kalender is ook als relatiegeschenk verkrijgbaar. Daarvoor dienen belangstellenden contact op te nemen met de kalenderorganisatie. [email protected]
Enkele foto’s uit de scheurkalender
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen