Bestuurder grijze VW golf aangesproken op gevaarlijke capriolen

Gevaarlijk weggedrag gezien, meld het toch maar bij de poltiie
Gevaarlijk weggedrag gezien, meld het toch maar bij de poltiie
Foto: Politie Zwolle

Een automobilist die gevaarlijke capriolen op de weg uithaalde is door de politie aangesproken op zijn rijgedrag. Hij erkende fout bezig te zijn geweest.

Webcare IJsselland kreeg onlangs een melding dat in Zwolle een grijze VW Golf rondreed waarvan de bestuurder asociaal rijgedrag liet zien. Daarbij zou diverse keren door rood zijn gereden en er waren ook andere gevaarlijke gedragingen te zien. Een melder maakte een foto van de auto waarbij het kenteken goed te lezen was. Webcare seinde de collega’s in van Politie Zwolle en stuurde de foto. Tijdens de surveillance werd uitgekeken naar deze gevaarlijke coureur.

De auto werd rijdend aangetroffen door de agenten waarna een stopteken volgde en een stevig gesprek werd gevoerd met de bestuurder. Hij erkende dat hij verkeerd bezig was geweest en beloofde dan ook beterschap. Bekeuren kunnen de agenten niet omdat zij zelf de overtredingen moeten zien. Wel worden dergelijke meldingen vastgelegd. Hierdoor krijgt de bestuurder ‘extra aandacht’  van de politie.

Wie dus asociaal weggedrag ziet kan dit melden bij de politie via facebook en twitter.

Enkele reacties:

  • Goede inzet van sociaal media voor de veiligheid van de medemens! Nu hopen dat de bestuurder ervan leert, of een volgende keer een pittige bekeuring kan krijgen omdat de politie het ook daadwerkelijk ziet
  • Goedzo in dit geval. Ik neem aan dat het niet de bedoeling is dat jan en alleman zo agentje met camera gaat spelen.
  • Waarom zou ik wat melden? de politie doet er toch niks aan.
  • Voor iedereen die roept snitch nsb etc… Roep je dat ook nog als zo 1 door ze gedrag je kind zou aanrijden
  • Dus als ik het goed lees mag een burger foto’s maken van iedereen die de fout ingaat met auto rijden de wet privacy komt deze dan te vervallen? Wij burgers mogen tóch alleen maar melding maken bij echt noodzaak rest is toch voor de politie? 
  • Politie Zwolle Iedereen mag foto’s maken op of aan de openbare weg. Dus ook van mensen die de fout in gaan. De wet op de privacy gaat met name op wanneer het openbaar gemaakt wordt. Dit is nu niet gebeurd want het is in een privé bericht naar ons gestuurd. Ik vind meerdere keren door rood rijden serieus genoeg om ons over in te lichten. Je zal maar wel door groen heen lopen en worden geschept. Groetjes Maikel
  • Heeft het wel zin als ik iets meldt of wordt alles zomaar serieus genomen
  •  Ooit melding gedaan van asociaal weggedrag. Hoorde ik de agente, net voordat ik ophing, zeggen: ‘sjemig, wordt je daar voor gebeld!’ Ik bedenk me een volgende keer wel of ik de politie hiervoor bel.
  •  Komt toch over als klikken
  • Politie Zwolle Totdat door toedoen van iemand die zijn verantwoordelijkheid niet neemt of heeft genomen jij of je familielid het ziekenhuis in gereden wordt….
  • Deze stond donderdag ochtend ook naast mij bij de stoplichten mac noord. Hij d8 dat ik om 5:30 sochtends zin had om te racen

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen