Inentingsgraad moet omhoog tegen mazelen #ikvaccineer

Foto:

Met de hashtag #ikvaccineer proberen artsen via Twitter twijfelende ouders te overtuigen om hun kinderen te laten vaccineren. Na een oproep laten veel artsen en andere zorgverleners op deze manier weten dat zij zelf hun kinderen laten inenten.

De VVD denkt na over een vaccinatieplicht nu steeds meer ouders weigeren hun kinderen in te laten enten. In een artikel op de site van de partij wijst fractieleider Klaas Dijkhoff erop dat het vaccinatiegehalte onder 2-jarigen maar net boven de 90 procent is. Dit moet 95 procent moet zijn om via groepsimmuniteit een potentieel dodelijke ziekte als de mazelen in te dammen.

#ikvaccineer

Kinderarts Paul Brand uit Zwolle is een van de mensen die twittert over  #Ikvaccineer. 

Ondertussen hebben honderden medici onder de hashtag #ikvaccineer op Twitter laten weten dat zij hun kinderen vaccineren. Het doel van de hashtag is om twijfelende ouders over de streep te trekken. Naast kinderartsen, delen ook huisartsen, longartsen, gynaecologen en andere zorgprofessionals de hashtag. Voor mensen met uitgesproken ideeën over de nadelen van vaccinatie zal het vermoedelijk niets veranderen.”

Mazelen

In de eerste zes maanden van 2018 zijn meer dan 41.000 Europeanen besmet geraakt met de mazelen, waarvan 37 het niet overleefden. Vorig jaar raakten nog ‘slechts’ 24.000 mensen besmet. Vooral in Oekraïne werden veel kinderen ziek. Maar ook in Frankrijk, Italië, Griekenland en Rusland zijn veel besmettingen vastgesteld.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen