Ron Meyer: de leegheid van het ideologische egoïsme heeft niet de toekomst

Ron Meyer, voorzitter SP
Ron Meyer, voorzitter SP
Foto: Robert Bos

SP-voorzitter Ron Meyer sprak voor een volle zaal over zijn nieuwe boek ‘Grip’. Zijn conclusie: de leegheid van het ideologische egoïsme heeft niet de toekomst.

De opkomst was met ruim 80 mensen hoger dan verwacht en er moesten stoelen worden bijgezet in de voormalige leeszaal van het Dominicanenklooster in Zwolle.

In zijn boek ‘Grip’ schrijft Meyer over 100 gesprekken die hij voerde met maatschappelijk leiders over de staat van het land. Onder hen waren Geert Mak, Jan Terlouw en Bas Heijne. Meyer: “De overeenkomst tussen al die gesprekken is fascinerend. Mensen snakken niet per se naar vroeger. Ze zien de overheid niet als totaaloplossing. Velen zien simpelweg dat de leegheid van het ideologische egoïsme niet de toekomst heeft. Mensen willen meer grip op hun leven en daar is om te beginnen begrip van de situatie voor nodig.”

Buurtbokaal

Halverwege de avond reikte hij de ‘Buurtbokaal’ uit aan de wijkvereniging van de Wipstrik. Meyer: “Buurtbewoners in de Wipstrik hebben geknokt voor een nieuw houten speelschip in hun buurt en ze hebben laten zien dat mensen winnen als ze samen in actie komen.” Gedurende de tweede helft van de avond beantwoordde hij vragen vanuit het publiek.

De buurtbokaal is voor de Wipstrik

 

Landelijke tour

De bijeenkomst in Zwolle was de eerste van een landelijke tour langs verschillende steden om met zoveel mogelijk mensen door te praten over de staat van het land. Hij zegde toe na afloop van die tour terug te komen in Zwolle. “Deze opkomst laat zien dat in Zwolle veel mensen zijn die niet alleen onze zorgen delen maar ook onze hoop voor de toekomst. Dat vraagt om een vervolg en daarom kom ik zeker terug in Zwolle”, aldus de socialist.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen