Belevingsvlucht vliegt vanmiddag drie keer langs Zwolle

Foto:

ZWOLLE – Maar liefst drie keer komt de belevingsvlucht vanmiddag langs Zwolle. Dat is om 15.57, 17.20 en om 18.10 uur.  Er wordt gevlogen met een Boeing 737.

De Boeing 737-800 is een van de toestellen die gaan vliegen van en naar Lelystad Airport. De bedoeling is dat alle routes worden gevlogen en op minimale hoogte. Er zal in de praktijk hoger worden gevlogen. Om 15.45 uur begint het eerste spannende deel voor Zwolle. Dan vliegt het vliegtuig vanuit de wachtruimte boven Lochem (2740 meter) richting Zwolle waar het rond 15.57 in een glijvlucht zal passeren. In deze vlucht maakt het vliegtuig een vrij ruimte bocht vanaf Zwolle naar Lelystad Airport.

In het derde deel van de belevingsvlucht komt het vliegtuig vanuit de richting Haaksbergen richting Zwolle te vliegen. Hij komt dan om 17.20 uur over op een hoogte van 1830 meter. Ook dit keer gaat het in een ruime bocht naar Lelystad Airport.

De derde keer dat het vliegtuig Zwolle passeert is om 18.10 uur en weer op een hoogte van 1830 meter. Het grote verschil met de andere vluchten is dat het vliegtuig een vrij korte bocht rondom Zwolle maakt. Hij vliegt dan rondom Stadshagen en Westenholte via Wilsum in de richting van Biddinghuizen en Lelystad Airport.

Op de Agnietenberg staat meetapparatuur opgesteld om het geluidsniveau te meten. Dat zal met name de eerste vlucht het belangrijkste zijn omdat het vliegtuig dan het laagst langs Zwolle komt. Het aantal decibellen dat het vliegtuig produceert is direct te zien op www.belevingsvlucht.nl en via flightradar24.nl is de vlucht ook te volgen met vluchtnummer HV051.

Het aantal decibellen dat wordt opgevangen, is direct te zien op de website www.belevingsvlucht.nl. Ook is de Transavia-vlucht is real time te volgen via flightradar. Het vluchtnummer is HV051.

Meeluisteren

De wijkverenigingen van Stadshagen, Aa-landen en Berkum en de gemeente Zwolle zullen zelf aan de rand van de wijk meeluisteren als de belevingsvlucht voorbij komt en eventuele vragen beantwoorden van wijkbewoners.

15.45 – 16.05 uur         Berkum, Lorentzlaan (uiterwaard, nabij kinderboerderij)

16.35 – 16.55 uur         Stadshagen, Scholtensteeg (achter Esso Stadshagen) & kruising Oude Wetering/Hasselterweg

17.10 – 17.30 uur         Aa-landen, hoek Rijnlaan / Kolksteeg

18.00 – 18.20 uur         Stadshagen, kruising Oude Wetering / Hasselterweg

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen